Étkezés
Ezzel a recepttel percek alatt az asztalodra varázsolhatod Görögországot. Mintha éppen ott nyaralnál.
4
Hozzávalók
A húshoz
- 40 dkg csirkemell filé ujjnyi vastag csíkokra vágva
- 4 ek olaj
- 1/2 csomag MAGGI Gyros fűszerkeverék
A tzatzikihez:
- 1 db kígyóuborka lereszelve
- 1 nagy dobozos görög joghurt
- 1-2 gerezd fokhagyma összezúzva
- 2 ek olívaolaj
- só, bors ízlés szerint
Elkészítés
- A MAGGI Gyros fűszerkeveréket keverd össze 4 ek olajjal, majd forgasd meg benne a húst. Hagyd állni 30 percet.
- Míg a húst pácolod, készítsd el a tzatzikit. Ehhez reszeld le az uborkát, enyhén sózd meg, és hagyd állni pár percet, míg levet ereszt.
- Ekkor alaposan nyomkodd ki, és keverd össze a görög joghurttal.
- A joghurtos uborkába tegyél 1-2 gerezd zúzott fokhagymát, 2 ek olívaolajat, egy csipet sót, és borsozd ízlés szerint.
- Mire a tzatziki elkészült, a hús is készen áll a sütésre. Forrósítsd fel a serpenyőt, és tedd bele a bepácolt húsokat, süsd készre. Fontos, hogy a MAGGI fűszerkeverék már tartalmazza a fűszerezéshez szükséges sót is, így a húst nem szükséges külön sózni.