Görög csirke gyros tzatzikivel

Étkezés
Görög csirke recept
Ezzel a recepttel percek alatt az asztalodra varázsolhatod Görögországot. Mintha éppen ott nyaralnál.
4

Hozzávalók

A húshoz

A tzatzikihez:

  • 1 db kígyóuborka lereszelve
  • 1 nagy dobozos görög joghurt
  • 1-2 gerezd fokhagyma összezúzva
  • 2 ek olívaolaj
  • só, bors ízlés szerint

Elkészítés

  1. A MAGGI Gyros fűszerkeveréket keverd össze 4 ek olajjal, majd forgasd meg benne a húst. Hagyd állni 30 percet.
  2. Míg a húst pácolod, készítsd el a tzatzikit. Ehhez reszeld le az uborkát, enyhén sózd meg, és hagyd állni pár percet, míg levet ereszt.
  3. Ekkor alaposan nyomkodd ki, és keverd össze a görög joghurttal. 
  4. A joghurtos uborkába tegyél 1-2 gerezd zúzott fokhagymát, 2 ek olívaolajat, egy csipet sót, és borsozd ízlés szerint. 
  5. Mire a tzatziki elkészült, a hús is készen áll a sütésre. Forrósítsd fel a serpenyőt, és tedd bele a bepácolt húsokat, süsd készre. Fontos, hogy a MAGGI fűszerkeverék már tartalmazza a fűszerezéshez szükséges sót is, így a húst nem szükséges külön sózni.