Görög saláta recept

Étkezés
Görög saláta recept
Ez talán az egyik leghíresebb saláta, amit szinte mindenki ismer. A feta és az olívabogyó teszi különlegessé, na meg a zamatos paradicsom, uborka és a lilahagyma szeletek.
4

Hozzávalók

  • 4 db paradicsom
  • 1 db kígyóuborka
  • 20 dkg feta sajt
  • 20 dkg olívabogyó kimagozva
  • 1 kis fej lilahagyma
  • 4 ek olívaolaj
  • 1 tk szárított oregánó
  • fél citrom leve
  • só, bors ízlés szerint

Elkészítés

  1. A paradicsomot és az uborkát mosd meg, vágd kis kockákra, a lilahagymát szeld vékony karikákra.
  2. Az öntethez keverd össze az olívaolajat a citromlével, oregánóval, egy csipet sóval és kevés borssal. 
  3. A zöldségeket keverd össze az olívabogyóval, alaposan forgasd meg a salátaöntetben, majd morzsold bele a fetát is. 
  4. Jót tesz neki, ha áll a hűtőben 1 órácskát, így az ízek jól összeérnek. Ha azonban túl sokáig állni hagyod, levet ereszt.