Étkezés
Ez talán az egyik leghíresebb saláta, amit szinte mindenki ismer. A feta és az olívabogyó teszi különlegessé, na meg a zamatos paradicsom, uborka és a lilahagyma szeletek.
4
Hozzávalók
- 4 db paradicsom
- 1 db kígyóuborka
- 20 dkg feta sajt
- 20 dkg olívabogyó kimagozva
- 1 kis fej lilahagyma
- 4 ek olívaolaj
- 1 tk szárított oregánó
- fél citrom leve
- só, bors ízlés szerint
Elkészítés
- A paradicsomot és az uborkát mosd meg, vágd kis kockákra, a lilahagymát szeld vékony karikákra.
- Az öntethez keverd össze az olívaolajat a citromlével, oregánóval, egy csipet sóval és kevés borssal.
- A zöldségeket keverd össze az olívabogyóval, alaposan forgasd meg a salátaöntetben, majd morzsold bele a fetát is.
- Jót tesz neki, ha áll a hűtőben 1 órácskát, így az ízek jól összeérnek. Ha azonban túl sokáig állni hagyod, levet ereszt.