Étkezés
A gabonapelyhek elsőre tipikus reggeli ételnek tűnnek, de ha gyors tízórai, uzsonna vagy desszert ötletet keresel, akkor gondolj a gabonapehelyre is!
Ha kevés időt szeretnél a konyhában tölteni, a gabonapelyhek gyorsan kisegíthetnek. Ha kirándulni indultok, akkor is érdemes gabonapehelyszeletet magatokkal vinni, a melegben elég jól bírják a gyűrődést.
Tippjeink egészen biztosan meggyőznek majd, hogy a gabonapehely sokkal több, mint egy reggeli finomság. A nap bármely szakában, változatosan tudod használni, még akár főétkezések kellékeként is.
- Ha egy hűvösebb pillanatban együtt szeretnétek sütni valami finomat, akkor müzliszeletet is készíthettek házilag.
- Tízóraira, uzsonnára egy tál gabonapehely hideg tejjel vagy joghurttal gyors és könnyű megoldás, mindenképp szórj mellé idénygyümölcsöket is!
- A gyors salátákat is feldobhatod egy kevés gabonapehellyel. A kis roppanós falatok egyben laktatóbbá is teszik a salátád!
- A klasszikus nyári gyümölcslevesre is szórhatod levesbetét gyanánt a gabonapehelyhet. Arra figyelj, hogy közvetlenül evés előtt szórd, hogy ne veszítsd el a roppanósságát.
- Végül ha a desszertet szeretnéd sok sütés főzés nélkül megúszni, akkor próbáld ki a gabonapelyhes pohárkrémeket, sütiket vagy dobd fel nyári kedvencünket a ribizlihabot velük.