Gabonapelyhet, nem csak reggelire

Süss ropogós kekszet és házi müzliszeletet a gyerekekkel

Ezt a házi müzliszeletet mindenképp csináld meg a gyerekekkel

Igazi gyerekekkel közösen süthető recept, amit egyébként kedvetekre variálhattok. És persze csomagolhatod is nekik tízóraira vagy uzsonnára.

Nagyon fontos, hogy a gyerekek szívesen tevékenykedjenek a konyhában, így könnyebben megismerkednek az alapanyagokkal, és könnyebben sajátítják el a kiegyensúlyozott táplálkozás alapjait is. Aminek többel között fontos része a reggeli és a tízórai, meg az uzsonna, amikor örömmel ehetitek ezt a szuper közös készítésű müzliszeletet.
 

Ha bejött a házi müzli, kísérletezzetek bátran! Próbáljátok ki különböző aszalt gyümölcsökkel, magokkal, fűszerekkel. 


Képgalériánkban lépésről-lépésre nyomon követheted a házi müzliszelet készítés rejtelmeit smiley

 

CHOCAPIC gabonapehely szelet

Hozzávalók (6 nagyobb gabonapehely szelethez)
2 tk kókuszolaj
2-3 ek méz
1 tojás – ez helyettesíthető 1 banánnal
3 marék CHOCAPIC gabonapehely összezúzva
4-5 ek zúzott mandula
kb. 125 g zabpehely 
1 marék magkeverék apróra törve (pl. mogyoró, dió, kesudió)
aszalt áfonya ízlés szerint

 

  1. Keverd össze a hozzávalókat úgy, hogy a zabpelyhet fokozatosan adagolod. Ez azért fontos, mert ezzel szabályozod a kapott massza sűrűségét. Kézzel alaposan gyúrd össze úgy, hogy kb. fasírt állagú elegyet kapj. Ha túl híg a masszád, adj még hozzá zabpelyhet, vagy CHOCAPIC-et a még csokisabb ízért.
  2. A kész masszából formázz müzliszeleteket, és helyezd sütőpapírral bélelt tepsire.
  3. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt aranybarnára sül. Érdemes közben nézegetni, nehogy odakapjon.