Ezek a finomságok nem maradhatnak ki a nassolásból, ha fontos számodra a kiegyensúlyozott táplálkozás. Beszélgetésekhez, kártyapartihoz tökéletesek.
Majd’ megszólalnak ezek a gyönyörűséges kencék, és falatkák, ugye? És ha tudnád, milyen egyszerűen és gyorsan elkészíthetők! Ami pedig plusz jó hír, hogy nem kell utána bűntudatot érezned a nassolás miatt.
A színes mártogatósokat ehetitek hasábokra vágott zöldségekkel, vagy kenhetitek vékony szeletekre vágott teljes kiőrlésű lisztből készült kenyérre is. Ha a zöldségek mellett döntesz, próbáld ki a zsenge új sárgarépát, vagy a paprikát, amivel – formájának köszönhetően – remekül tudjátok kanalazni a zöldségkrémeket. Jó választás lehet még az uborka és a szárzeller is.
Ezek a kencék főételben, húsok mellé is nagyon jól illenek, ha viszont a mártogatós vonalnál maradnátok, vágjatok csirkemellből kisebb kockákat, pácoljátok MAGGI Grill fűszerkeverékkel, és süssétek ki! A csirkefalatkákat villára szúrva máris mártogathatjátok a színes zöldségkrémekbe.
Zöld színe miatt lehet, hogy nem lesz a gyerekek kedvenc mártogatósa, de kenyérre kenve egy szelet sajttal már könnyebben megeszik majd. Sőt, ha házi pizzát sütsz, egyik felére paradicsomszósz helyett kipróbálhatod ezt a finomságot.
4
Hozzávalók
- 2 db cukkini
- 1 gerezd fokhagyma
- só, bors ízlés szerint
- 1 marék friss bazsalikom
- 1 tk citromlé
- kb. 4-5 ek olívaolaj
Elkészítés
- A cukkinit alaposan mosd meg, és vágd apró szeletekre.
- Serpenyőben, forró olajon pirítsd pár percig, míg puhulni kezd, majd add hozzá a zúzott fokhagymát. 1-2 percig süsd őket együtt, majd tedd át a zöldségeket a turmixgépbe.
- Adj hozzá 2 ek olívaolajat, a bazsalikomot, citromlevet, és turmixold sima krémmé.
- Ha nem elég krémes, adj hozzá egy kevés tejet vagy növényi italt.
- Fűszerezd ízlés szerint
Próbáld ki olajos magvakkal! A dió, mogyoró vagy a fenyőmag is különlegessé teszi ezt a szuper cukkinikrémet. Elég egy kis marék olajos mag a többi hozzávaló mellé a turmixgépbe, és máris kész a cukkinipesztó.
Melegszendvicsre, húsok mellé vagy levelestészta batyuba is teheted, nem fogod megbánni!
4
Hozzávalók
- 1 + 2 ek olívaolaj
- 30 dkg barna csiperkegomba
- só, bors ízlés szerint
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 nagy marék magozott olívabogyó
- 1 ek balzsamecet
- 2 ek MAGGI Zöldfűszeres Bolognai szósz
Elkészítés
- A gombákat pucold meg, vágd kis szeletekre, majd 1 ek olajon pirítsd őket 2-3 percig.
- Sózd, borsozd a gombát, majd add hozzá a zúzott fokhagymát. Kevergesd folyamatosan, hogy ne égjen meg a fokhagyma, és süsd addig, míg a gomba megpuhul (ez kb. még 1 perc).
- Tedd turmixgépbe, add hozzá a többi hozzávalót, és turmixold addig, míg sima krém lesz.
Itt a friss új cékla a piacokon, kár lenne kihagyni ezt a kivételes színű mártogatóst a repertoárból. Ha eddig nem próbáltad a céklát sütve, itt az ideje. Teljesen más az íze, mint az ecetes céklasalátában. Az intenzív földes íz helyett inkább az édeskés aromák kerülnek előtérbe, ezért is egészíti ki nagyszerűen a pikáns torma.
2
Hozzávalók
- 2 kisebb cékla
- 2 tk reszelt torma
- só, bors ízlés szerint
- 1 ek citromlé
- 1 csokor petrezselyem felaprítva
- 1 ek olívaolaj
Elkészítés
- A céklákat pucold meg, vágd apró kockákra, és 200 fokra előmelegített sütőben süsd, amíg megpuhulnak. (kb. 25 perc)
- A sült céklát a többi hozzávalóval együtt turmixold krémesre.
- Ha nem elég krémes, adj hozzá még egy kevés olívaolajat, vagy akár tejszínt is.