Egy édes reggeli is bátran beilleszthető a kiegyensúlyozott étrendbe, ha megfelelő alapanyagokból készül. A hagyományos palacsintatésztában is bátran használhatsz teljes kiőrlésű vagy zabpehely lisztet a fehér liszt helyett, de ez a recept még ennél is izgalmasabb.
Ehhez a palacsintához használtunk zabpelyhet és teljes kiőrlésű lisztet, amik rostban gazdaggá teszik. A gyümölcsnek köszönhetően pedig a vitaminbevitelről is gondoskodhatsz. Mindezt úgy, hogy a gyerekek kicsattanó örömmel fogadják.
Vegán és gluténmentes változatban is elkészítheted, ha gluténmentes zabpelyhet és lisztet, valamint növényi italt használsz.
Vond be a gyerekeket is a palacsinta készítésbe. Az alapanyagok kimérésében, összedolgozásában még a kisebbek is tudnak segíteni. Tudtad, hogy azok a gyerekek, akik részt vesznek a konyhai feladatokban, szívesebben esznek zöldséget és gyümölcsöt, és nyitottabbak lesznek az új ízekre?
Teljes kiőrlésű kakaós palacsinta gyümölccsel
Banán helyett próbáld ki reszelt almával! Ha almát használsz, a folyadékot a legvégén, fokozatosan add a tésztához! Mivel az alma lédús gyümölcs, valószínűleg kevesebb tejre vagy növényi italra lesz szükséged, mint a banános verzióhoz.