Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Tippek, hogyan legyen rostosabb a menü

Összegyűjtöttünk néhány tippet és trükköt, hogyan csempéssz még több rostot ételekbe

  1. Új köretek: Az ebéd és a vacsora is rostokban gazdagabbá tehető, ha a hagyományos köreteket, mint a burgonya vagy a tészta, rizs, lecseréled rostdúsabb változatokra. Érdemes kipróbálni a barna rizst, a hajdinát, kölest, de akár a teljes kiőrlésű tésztákat is. Legyen az egészséges étrend minél változatosabb! 
  2. Zöldségek köretként: Azzal is sokat tehetsz egészségedért, ha a köret felét valamilyen zöldségféle teszi ki. Ez lehet a friss salátáktól, a rakott, sült, párolt zöldségeken át a savanyúságokig bármi. A salátákat feldobhatod egy kevés extra olajos maggal is.
  3. Extra rost rakottan, bundázva: A rakott, töltött ételeket a hagyományos rizs helyett készítheted barna rizzsel vagy zabpehellyel. A rántott ételek bundájába is keverhetsz egy kis korpát, magvakat!
  4. A desszerteket is lehetnek rostdúsak: A túrógombóc készítésekor a gríz felét cseréld zabpehelyre, a krémes sütemények helyett pedig válassz inkább gyümölcsös desszerteket. Próbáld ki bátran az olyan különleges süteményeket is, amelyek tésztája zöldségeket is tartalmaz. Ilyen például a répatorta, a céklás bownie vagy a sütőtökös pite. 
  5. Zöldség- és gyümölcslevek: Kedvenc gyümölcsös turmixodat is dúsíthatod egy kis zabpehellyel, kókuszreszelékkel. Így nem csak a gyümölcsökben található cukor felszívódását lassítod, de izgalmasabbá is teheted italodat.


+1 Ha már sikerült ezt a sok rostdús ételt beilleszteni a mindennapi táplálkozásba, ne feledkezz meg a rostok mellé szükséges elegendő folyadékfogyasztásról sem!