Padlizsán receptek, amiket neked is ki kell próbálnod

Étkezés
Padlizsános tészta recept
Természetesen a padlizsánkrém is köztük van, de mellette még több olyan egyszerűen elkészíthető receptet is mutatunk, amit biztosan szívesen elkészítesz.

Mert ha szereted a padlizsánt, akkor jó, ha változatosan tudod készíteni. És bár ősszel van a szezonja, szinte egész évben kapható, és akár egy darabból is szuper fogásokat lehet készíteni, így a pénztárcát szezonon kívül sem terheli meg.

A padlizsán értékes tápanyag-, vitamin- és ásványi anyagforrás. Kalóriatartalma alacsony, C-vitaminban, folsavban, niacinban gazdag. Jelentős kálium-, foszfor-, kalciumforrás.

Padlizsános, paradicsomos, fetás tészta

Padlizsános-paradicsomos-fetás tészta

Hozzávalók

  • 1 közepes padlizsán kis kockákra vágva
  • 6-8 szem koktélparadicsom félbe vágva
  • 1 bögre magozott olívabogyó
  • 3 ek olaj
  • 3 ek olívaolaj
  • tészta 4 személyre (fusilli vagy penne)
  • 2 ek só a tésztafőzéshez+ 2tk a padlizsánhoz
  • 1 tk balzsamecet
  • 2 tk MAGGI sültkrumpli fűszerkeverék
  • 5 dkg feta sajt apró kockákra vágva vagy morzsolva

Elkészítés

  1. A padlizsánokat sütőpapírral bélelt tepsin oszlasd el, kend be olajjal (kb. 3 ek), sózd meg, tedd mellé az olívabogyókat és a paradicsomot és 200 fokra előmelegített sütőben süsd krémesen puhára
  2. Míg a padlizsán sül, tedd fel a tésztát főzni. Vigyázz, hogy ne főzd túl, és ha megfőtt rögtön öntsd le róla a vizet.
  3. Közben az olívaolajat keverd össze a MAGGI fűszerkeverékkel, a balzsamecettel.
  4. Mikor a tészta kifőtt, a zöldségek pedig megsültek, keverd össze őket az öntettel együtt, tálaláskor szórd rá a morzsolt fetát.

Padlizsán saláta bulgurral, petrezselyemmel és paradicsommal

Ez a saláta nagyon hasonlít az előző recepthez, a különbség az, hogy tészta helyett bulgurt ajánlunk hozzá, valamint sok petrezselymet. Ja, és ez hidegen is fogyasztható.
Salátaöntetnek pedig ezt próbáld ki: 2 ek olívaolaj, 3 ek MAGGI fokhagymás fűszerkeverék, 1 ek citromlé