Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Nyári saláta gyümölcsökkel

3 egyszerű, mégis különleges salátaöntet

Füstölt lazac saláta rukkolával

Egy saláta recept, amit nem lehet megunni. Egyszerű, mégis különleges. Könnyű nyári vacsorának, vagy akár vendégvárónak is kiváló.

Kutatások igazolják, hogy a magyarok az ajánlottnál jóval kevesebb halat fogyasztanak. Dobd hát össze ezt a salátát, és adj a halfogyasztásnak!

Füstölt lazac saláta rukkolával, mézes mustáros öntettel

Hozzávalók (4 személyre)
2 csomag (100g) füstölt lazac
1 csomag rukkola saláta megmosva
3 kemény tojás
1 marék olívabogyó
1 kis doboz natúr joghurt
2 tk méz
1 tk mustár
1 ek olívaolaj
1 tk MAGGI fokhagymás fűszerkeverék
fél citrom leve

  1. Keverd össze az olívaolajat a mézzel, mustárral, a MAGGI fűszerkeverékkel, majd add hozzá a natúr joghurtot, és keverj hozzá pár csepp citromlevet.
  2. Tedd a rukkolát egy mélyebb tálba, öntsd rá a salátaöntetből, és alaposan keverd össze.
  3. Tálaláshoz a rukkolára helyezz csíkokra vágott füstölt lazacot, gerezdekre szeletelt főtt tojást és olívabogyót, végül locsold meg egy kevés citromlével.
     
Akkor a legfinomabb, ha a tojást nem főzöd túl keményre, hanem a sárgája még kicsit lágy. Ehhez kb. 7 perc főzés kell. Ha pedig szereted a kapribogyót, az olívabogyó helyett vagy mellé mindenképp tegyél pár szemet.

 

Figyelem! Mivel kismamáknak a nyers hal fogyasztása nem ajánlott, nekik érdemes a halat kevés vajon pár perc alatt megsütni!

Átlagos tápérték

1 adag (1 tányér)

210 kcal

*Referencia érték az ajánlott átlagos napi bevitelhez viszonyítva.