Füstölt lazac saláta rukkolával, mézes mustáros öntettel

Étkezés
füstölt lazac saláta rukkolával
Egy saláta recept, amit nem lehet megunni. Egyszerű, mégis különleges.

Hozzávalók

(4 személyre)

  • 2 csomag (100g) füstölt lazac
  • 1 csomag rukkola saláta megmosva
  • 3 kemény tojás
  • 1 marék olívabogyó
  • 1 kis doboz natúr joghurt
  • 2 tk méz
  • 1 tk mustár
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 tk MAGGI fokhagymás fűszerkeverék
  • fél citrom leve

Elkészítés

  1. Keverd össze az olívaolajat a mézzel, mustárral, a MAGGI fűszerkeverékkel, majd add hozzá a natúr joghurtot, és keverj hozzá pár csepp citromlevet.
  2. Tedd a rukkolát egy mélyebb tálba, öntsd rá a salátaöntetből, és alaposan keverd össze.
  3. Tálaláshoz a rukkolára helyezz csíkokra vágott füstölt lazacot, gerezdekre szeletelt főtt tojást és olívabogyót, végül locsold meg egy kevés citromlével.

Akkor a legfinomabb, ha a tojást nem főzöd túl keményre, hanem a sárgája még kicsit lágy. Ehhez kb. 7 perc főzés kell. Ha pedig szereted a kapribogyót, az olívabogyó helyett vagy mellé mindenképp tegyél pár szemet.