Azt már mindenki kívülről fújja, hogy az kiegyensúlyozott étrendhez mennyire fontos a megfelelő zöldségfogyasztás. Nyersen, sütve vagy párolva? A zöldségek tápanyagtartalma a tárolás és a felhasználás következtésben ugyan változik, mégis elsődlegesen az a fontos, hogy úgy alakítsuk ki az étrendünket, hogy az tartalmazzon zöldséget, ráadásul változatosan.
Ha nálatok az egész család szereti a nyers zöldséget, és ezért rendszeresen kerül saláta vagy párolt zöldség az asztalra, nagyon szerencsés vagy. A tapasztalat azonban az, hogy főleg a gyerekek sokszor idegenkednek a zöldségfogyasztástól. Persze ezen sokszor lehet változtatni kitartással, jó példával és pár jól bevált trükkel.
Sokszor nem feltétlenül a trükközés kedvéért, hanem azért, mert nagyon finom és kreatív fogásokat lehet így készíteni. Érdemes olyan recepteket is kipróbálni, amikről elsőre nem is gondoltad volna, hogy tartalmaznak zöldséget.
Haladj lépésenként, vezess be egy-két ilyen izgalmas fogást a menübe, és máris nyitottabb lesz mindenki az új ízekre, ami pedig már szinte egyenes út egy kiegyensúlyozottabb táplálkozás felé.
Karfiolpizza vagy cukkinipizza
Karfiolból vagy cukkiniből akár pizzatésztát is készíthetsz. Természetesen nem lesz ugyanolyan, mint a hagyományos pizzatészta, de nagyon finom, és általában a gyerekek körében is nagy sikere van. A zöldségfogyasztást pedig kimaxolhatod vele, főleg, ha MAGGI Zöldfűszeres Bolognai szósszal kened meg és feltétnek is használsz zöldségeket.
Zöldségburger
A hamburgerbe vagy sütkrumpli mellé most húspogácsa helyett próbálj ki egy szuper finom zöldségfasirtot. A céklafasirtot csodálatos színe és a sült cékla édeskés íze teszi különlegessé, míg a sajtos cukkinifasírt krémes, sajtos állaga miatt nagy kedvenc.
Édesen is...
A cukkinitorta, amiről sosem gondoltad volna, hogy ilyen elképesztően finom.