Cukkinitorta

Étkezés
Cukkinitorta
A cukkini egyébként azért nagyon sokoldalúan felhasználható zöldség, mert az íze semleges. Ugyanakkor könnyű vele dolgozni, a tésztákat kellemesen puhává teszi. Ezért tökéletes alapanyag ebbe a tortába.

Hozzávalók

  • 2 kisebb cukkini lereszelve, alaposan kinyomkodva
  • 100 g görög joghurt
  • 0,5 dl olaj
  • ½ bögre barna cukor
  • 2 tk vanília kivonat
  • 2 tojás (szobahőmérsékletű)
  • ¾ bögre liszt
  • 6 ek Szerencsi kakaó
  • 1 tk sütőpor
  • 1 kk só
  • 1 tábla BOCI étcsokoládé

Elkészítés

  1. Nagylyukú sajtreszelőn reszeld le a megpucolt cukkinit, majd alaposan nyomkodd ki, hogy távozzon belőle a folyadék. Ha nagyon lédús marad, eláztatja a tésztát. Akkor elég a mennyiség, ha a reszelt cukkini kb. 1,5 bögrényi lesz (2,5 dl-es bögre)
  2. Egy nagyobb edényben keverd össze a görög joghurtot, olajat és a cukrot, majd mikor sima krém lett belőle, add hozzá a vanília kivonatot, és a tojásokat egyesével. Közben kevergesd. Végül jöhet bele a cukkini is. Ha kész a massza, tedd félre.
  3. Egy másik edényben keverd össze a lisztet, kakaóport, sütőport és a sót, majd add a masszához, és alaposan keverd el, hogy a száraz összetevők szépen elvegyüljenek a tésztában.
  4. Reszelj le, vagy törj apró darabokra 1 tábla BOCI étcsokit, és keverd ezt is a tésztába
  5. Kész a torta, öntheted a tortaformába. Ha szilikon- vagy más tapadásmentes tortaformát használsz, mehet rögtön bele a massza, ha nem, akkor tegyél a formába sütőpapírt, hogy nehogy odaragadjon a tészta.
  6. 180 fokra előmelegített sütőben süsd kb. 45 percig, a sütési idő végén szórhatsz még a tetejére csokit, hogy szépen ráolvadjon.
  7. Akkor sült meg a torta, amikor, ha beleszúrsz agy hústűt, vagy kést, az úgy jön ki, hogy nem marad rajta tészta.