Zöldborsó főzelék liszt nélkül

Étkezés
Zöldborsó főzelék liszt nélkül
Ebben a főzelékben többek között az a szuper, hogy a liszt nem nyomja el az ízeket, sokkal jobban érvényesül a zöldség zamata, és így ráadásul a kiegyensúlyozott étrendbe is jobban illik.
4

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az apróra vágott hagymát vajon pirítsd meg, majd öntsd hozzá a zöldborsót és kevergetés közben, pár percig párold. 
  2. Öntsd fel 1 liter forró vízzel, és keverd el benne a MAGGI Házias levesalapot, lassú tűzön főzd, míg a zöldborsó megpuhul. 
  3. Mikor a zöldborsó már puha, a felét 1 merőkanál zöldség alaplével turmixold krémesre. 
  4. A zöldborsókrémet öntsd vissza egy lábosba, krémesítsd tejjel vagy növényi itallal, és ha még mindig túl sűrű, higítsd a maradék zöldség alaplével.  
  5. Mikor a krém megfelelő állagú, add hozzá a maradék, egész, főtt zöldborsót, alaposan keverd el, és ízlés szerint fűszerezd.