Étkezés
Ebben a főzelékben többek között az a szuper, hogy a liszt nem nyomja el az ízeket, sokkal jobban érvényesül a zöldség zamata, és így ráadásul a kiegyensúlyozott étrendbe is jobban illik.
4
Hozzávalók
- 900 g zöldborsó
- 2 ek vaj
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 l víz
- 1,5 dl tej vagy növényi ital
- 3 ek MAGGI Házias levesalap – Zöldség
- só, bors, petrezselyem ízlés szerint
Elkészítés
- Az apróra vágott hagymát vajon pirítsd meg, majd öntsd hozzá a zöldborsót és kevergetés közben, pár percig párold.
- Öntsd fel 1 liter forró vízzel, és keverd el benne a MAGGI Házias levesalapot, lassú tűzön főzd, míg a zöldborsó megpuhul.
- Mikor a zöldborsó már puha, a felét 1 merőkanál zöldség alaplével turmixold krémesre.
- A zöldborsókrémet öntsd vissza egy lábosba, krémesítsd tejjel vagy növényi itallal, és ha még mindig túl sűrű, higítsd a maradék zöldség alaplével.
- Mikor a krém megfelelő állagú, add hozzá a maradék, egész, főtt zöldborsót, alaposan keverd el, és ízlés szerint fűszerezd.