Étkezés
Más néven skót tojás. Stílusra nagyon hasonlít a stefánia vagdaltra, de ez még sokkal jobb. Akkor lesz igazán finom, ha a tojásokat nem főzöd teljesen keményre, hanem a sárgájuk kicsit lágy marad.
5
Hozzávalók
- 5 db tojás a töltelékhez
- 1 db tojás a fasírthoz
- 50 dkg darált marhahús
- 1 tasak Maggi BBQ fűszerkeverék
- 1 ek mustár
- 1 kis csokor petrezselyem
- olaj a sütéshez
Panírozáshoz
- 2 tojás
- 10 dkg liszt
- 10 dkg zsemlemorzsa
Elkészítés
- Forrásban levő vízben főzd az 5 tojást 7 percig, majd öntsd le róluk a vizet, öblítsd le hideg vízzel, majd pucold meg őket.
- A fasírthoz keverd össze a húst, az 1 db tojást, fűszerkeveréket, mustárt és az apróra vágott petrezselymet, és gyúrd masszává.
- Formázz a húsos masszából 5 egyforma méretű gombócot, amiket aztán lapítsd kb. fél cm vastagra. Akkora legyen az így kapott húslepény, hogy bele tudd csomagolni a főtt tojásokat.
- A tojásokat egyenként tedd a húslepények közepére, és óvatosan csomagold be őket úgy, hogy a hús egybefüggő réteget képezzen a tojás körül. (Ne legyen benne törés vagy lyuk). Egyszerűbb lesz a művelet, ha a hús alá folpackot teszel.
- Panírozd be a tojással töltött fasírtokat, és forró olajban süsd ki őket.
- Friss zöldségekkel, salátával tálald.