Tojással töltött fasírt

Étkezés
Tojással töltött fasírt
Más néven skót tojás. Stílusra nagyon hasonlít a stefánia vagdaltra, de ez még sokkal jobb. Akkor lesz igazán finom, ha a tojásokat nem főzöd teljesen keményre, hanem a sárgájuk kicsit lágy marad.
5

Hozzávalók

  • 5 db tojás a töltelékhez 
  • 1 db tojás a fasírthoz 
  • 50 dkg darált marhahús 
  • 1 tasak Maggi BBQ fűszerkeverék 
  • 1 ek mustár 
  • 1 kis csokor petrezselyem 
  • olaj a sütéshez 

Panírozáshoz 

  • 2 tojás 
  • 10 dkg liszt 
  • 10 dkg zsemlemorzsa

Elkészítés

  1. Forrásban levő vízben főzd az 5 tojást 7 percig, majd öntsd le róluk a vizet, öblítsd le hideg vízzel, majd pucold meg őket. 
  2. A fasírthoz keverd össze a húst, az 1 db tojást, fűszerkeveréket, mustárt és az apróra vágott petrezselymet, és gyúrd masszává. 
  3. Formázz a húsos masszából 5 egyforma méretű gombócot, amiket aztán lapítsd kb. fél cm vastagra. Akkora legyen az így kapott húslepény, hogy bele tudd csomagolni a főtt tojásokat. 
  4. A tojásokat egyenként tedd a húslepények közepére, és óvatosan csomagold be őket úgy, hogy a hús egybefüggő réteget képezzen a tojás körül. (Ne legyen benne törés vagy lyuk). Egyszerűbb lesz a művelet, ha a hús alá folpackot teszel. 
  5. Panírozd be a tojással töltött fasírtokat, és forró olajban süsd ki őket. 
  6. Friss zöldségekkel, salátával tálald.