Étkezés
Ez talán a legismertebb kávés édesség. Ha eddig nem próbáltad, most itt az ideje.
4
Hozzávalók
- 1 csomag babapiskóta
- 250 g zsírszegény mascarpone
- 3 tojás
- 3 ek porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 2 dl intenzív aromájú kávé
- 2-3 ek sütőrum (elhagyható)
- 1 kezeletlen citrom reszelt héja
- 2-3 ek cukrozatlan kakaópor a szóráshoz
- csipet só
Elkészítés
- A tojásokat válaszd szét. A sárgákat a cukorral, vaníliás cukorral, a mascarponéval és 2 ek rummal elektromos habverő segítségével keverd habosra, majd keverd bele a reszelt citrom héját.
- A tojásfehérjéket egy csipet sóval verd kemény habbá, majd óvatosan keverd a krémhez vigyázva, hogy a hab ne „törjön össze”.
- A kávét ízlés szerint ízesítsd rummal. A babapiskótákat mártsd 1-2 másodpercre a kávéba úgy, hogy beszívja a kávét, de ne ázzon át teljesen. Ahogy a piskótát a kávéba mártod, érezni fogod, hogy a szélei már megpuhultak, de középen még van egy kis ellenállása. Ez az ideális állapot.
- Egy tál alját rakd ki a babapiskótákkal egy sorban úgy, hogy a piskóták szorosan egymás mellett legyenek, szinte ne is maradjon piskótamentes rés.
- Ezután tegyél a piskótára egy réteg mascarpone krémet, rá még egy réteg kávés piskóta, majd ismét mascarpone kerül. A tetejét cukrozatlan kakaóporral hintsd meg. A kész tiramisut tedd 2-3 órára a hűtőbe.