Étkezés
Ez a csirkepaprikás legalább olyan finom, mint az eredeti recept, csak lényegesen kevesebb zsiradék felhasználásával készül. A szaftja pedig fantasztikusan krémes! Ha pedig köret javaslatunkat is kipróbálod, máris sokat teszel a család egészségéért.
4
Hozzávalók
- 1 fej vöröshagyma felaprítva
- 1 gerezd fokhagyma
- 60 dkg csirkemell kockákra vágva
- 2 db paradicsom apróra vágva
- 2 db lecsópaprika apróra szeletelve
- só, bors ízlés szerint
- 2 tk fűszerpaprika
- 1 ek olaj
Elkészítés
- A csirkemell filét vágd kb. 1,5 cm-es kockákra, sózd meg őket, és tedd félre, amíg a pörkölt alapot elkészíted. (Ha szereted a fokhagymát, 2 gerezdet zúzz össze, és keverd össze a sózott hússal)
- A finomra vágott hagymát olajon pirítsd üvegesre, vedd le a tűzről, keverd össze a pirospaprikával.
- Tedd bele az apróra vágott paradicsomot és paprikát, öntsd fel annyi vízzel, hogy ne égjen oda és alacsony lángon főzd 15-20 percig. Ha elfő a leve, pótold még vízzel.
- Mikor megpuhultak a zöldségek, robotgéppel turmixold krémesre a pörkölt alapot.
- Tedd bele a kockára vágott húst, és főzd készre.
- Ízlés szerint sózd, borsozd.
Köretnek készítsd ezt!
Ha köretnek ragaszkodsz a nokedlihez, készítsd teljes kiőrlésű lisztből. De még jobb megoldás, ha kísérletezel kicsit köret fronton.
A hajdina rostban gazdag köret, gyorsan és egyszerűen elkészítheted, és nagyon jól illik a csirkepaprikáshoz. Kinézetre egészen olyan lesz, mintha tarhonyát főztél volna
Így készítsd:
4 főre 1 bögre hajdinát alaposan öblíts át, majd kétszeres mennyiségű, forrásban levő vízben, lassú tűzön főzd puhára. A főzővízbe tegyél 1 evőkanál MAGGI ételízesítőt, mely természetes összetevők hozzáadásával készült, és kellemes zamatot kölcsönöz majd a köretnek!