Sütőben sült pikáns tészta

Étkezés
Sütőben sült pikáns tészta
Ha tovább fokoznád az élvezeteket, a penne all’arrabiata tésztát süsd tovább a sütőben! Így még jobban összeérnek az ízek, az olvadt, kissé megpirult sajt a tészta tetején pedig még különlegesebbé teszi.
4

Hozzávalók

500 g penne tészta 
1 üveg MAGGI Arrabbiata szósz 
1 ek só 
3 l víz 
100 g mozzarella vékony szeletekre vágva 
100 g félkemény sajt reszelve 
1 kis csomag petrezselyem felaprítva

Elkészítés

  1. A tésztát tedd lobogó, sós vízbe, és főzd a csomagoláson feltüntetett időnél 1 perccel rövidebb ideig.  
  2. Míg a tészta fő, forrósítsd fel a szószt lassú tűzön, alkalmanként megkeverve. 
  3. A kifőtt tésztáról öntsd le a főzővizet, keverd össze az arrabbiata szósszal és a petrezselyemmel, majd öntsd egy hőálló tálba. 
  4. Tedd a tetejére a mozzarella szeleteket és a reszelt sajtot, majd 200 fokra előmelegített sütőben süsd 15 percig.