Étkezés
Az egyik legjobb dolog, ami a spárgával történhet, ha ehhez a spárga rizottó recepthez használod. Egyszerűen elkészíthető, könnyű zöldséges fogás, amit érdemes rendszeresíteni spárga szezonban.
4
Hozzávalók
- 2 db MAGGI Zöldségleves kocka
- 1 kis fej vöröshagyma apróra vágva
- 30 g + 20 g vaj
- 1 csésze Arborio rizs
- 700 ml víz a rizottóhoz
- kb. 2 l víz a spárgához
- 1 csomag zöld spárga
- só ízlés szerint
- reszelt parmezán ízlés szerint
- petrezselyem a díszítéshez
Elkészítés
- Az alapléhez forrald fel a vizet, add hozzá a leveskockát.
- Az apróra vágott hagymát lábosban, kevés vajon pirítsd üvegesre.
- Add hozzá a rizst, 30 másodpercig, folyamatos kevergetés közben pirítsd össze a hagymával.
- Önts hozzá 1 merőkanál forró alaplevet, és folyamatos kevergetés mellett főzd. Mikor az rizs magába szívta az alaplevet, adj hozzá egy újabb merőkanállal, és ezt ismételd addig, míg a rizs al dente-re fő, tehát már nem kemény, de még nem is túl puha. Ehhez fontos, hogy az alaplevet alacsony lángon folyamatosan forrón tartsd.
- Míg a rizottó fő, pucold meg, és főzd meg a spárgát. (Közben azért ne felejtsd el a rizottót kevergetni!) Miután a spárga kifőtt, sózd ízlés szerint.
- Ha a rizottó megfőtt, vedd le a tűzről, keverd bele a főtt és felszeletelt spárgát, adj hozzá 20 g vajat, alaposan keverd össze és fedő alatt hagyd állni 5 percig.
- Tálaláshoz szórd meg parmezánnal és petrezselyemmel.