Étkezés
30 perces ebéd a kiegyensúlyozott étrend jegyében.
2
Hozzávalók
- 2 szelet csirkemell ujjnyi vastag csíkokra vágva
- 1 kisebb cukkini
- 1 piros kaliforniai paprika (vagy kápia paprika)
- 1 kisebb édesburgonya
- só, bors, ízlés szerint
- 5-6 ek. olaj
- MAGGI Sajtszósz alap
- 2 dl tejszín
- 1,5 dl kuszkusz
Elkészítés
- Az édesburgonyát hámozd meg, majd a többi zöldséggel együtt vágd kisebb kockákra.
- Egy tálkába önts kb. 3-4 ek. olajat, sót és borsot, majd keverd össze.
- Egy kis zacskóba öntsd bele a zöldségeket, öntsd rájuk a fűszeres olajat, és a zacskó száját a zöldségek fölött befogva rázd őket össze az olajjal.
- Sütőpapírral bélelt tepsin terítsd szét a zöldségeket, majd 240 fokra előmelegített sütőben süsd, amíg megpuhulnak, és megpirulnak. Ez kb. 15 perc. A vége felé akár grill fokozatra is átkapcsolhatsz.
- Amíg a zöldségek sülnek, kb. 1,5-2 dl kuszkuszra önts 2-szer annyi forró vizet, sózd, és fűszerezd. Fedd le az edényt, és várj pár percet, míg a kuszkusz magába szívja a vizet.
- Amíg erre vársz, a csirkemell csíkokat serpenyőben, kevés olajon pirítsd meg, sózd, borsozd.
- MAGGI Sajtszósz alapból, tejszínnel és vízzel készíts sajtmártást, majd mikor a csirke megsült, és megpirult, öntsd nyakon a szósszal. Rottyants rajta még egyet, majd vedd le a tűzről.