Mascarpone-s kávékrém

Étkezés
Mascarpone-s kávékrém
Ez a kávékrémes desszert a kávérajongók álma.
4

Hozzávalók

  • 250 g zsírszegény mascarpone
  • 150 ml habtejszín
  • 1 csomag (10 g) habfixáló
  • 3 ek porcukor
  • 50 ml forró víz
  • 2 tk NESCAFÉ Classic

Elkészítés

  1. A forró vízből és a NESCAFÉ Classicból készíts egy jó erős feketét, hagyd kihűlni. Vigyázz, ez a kávé így nagyon erős, viszont a krémben majd szépen eloszlik.
  2. Mikor a kávé kihűlt, a habtejszínt robotgéppel verd kemény habbá. Ha a hab túl „folyós”, add hozzá a habfixálót, és folytasd a műveletet, míg a megfelelő állagot kapod.
  3. A kihűlt kávét, porcukrot és mascarpone-t keverd homogén állagúra, majd óvatosan keverd hozzá a habot is.
  4. A kész krémet adagold poharakba, a tetejét szórd meg kakaóval vagy fahéjjal. Ha szeretnél egy kis roppanósságot is csempészni a desszertbe, a krém alá szórhatsz kekszmorzsát, vagy granolát.