Étkezés
Ez a kávékrémes desszert a kávérajongók álma.
4
Hozzávalók
- 250 g zsírszegény mascarpone
- 150 ml habtejszín
- 1 csomag (10 g) habfixáló
- 3 ek porcukor
- 50 ml forró víz
- 2 tk NESCAFÉ Classic
Elkészítés
- A forró vízből és a NESCAFÉ Classicból készíts egy jó erős feketét, hagyd kihűlni. Vigyázz, ez a kávé így nagyon erős, viszont a krémben majd szépen eloszlik.
- Mikor a kávé kihűlt, a habtejszínt robotgéppel verd kemény habbá. Ha a hab túl „folyós”, add hozzá a habfixálót, és folytasd a műveletet, míg a megfelelő állagot kapod.
- A kihűlt kávét, porcukrot és mascarpone-t keverd homogén állagúra, majd óvatosan keverd hozzá a habot is.
- A kész krémet adagold poharakba, a tetejét szórd meg kakaóval vagy fahéjjal. Ha szeretnél egy kis roppanósságot is csempészni a desszertbe, a krém alá szórhatsz kekszmorzsát, vagy granolát.