Kávés muffin

Étkezés
kávés muffin

Hozzávalók

  • 4 tojás
  • 20 dkg cukor
  • 25 dkg liszt
  • 2 evőkanál NESCAFE instant kávé (koffeinmentes is lehet)
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 15 dkg margarin
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 dl tejszín

Elkészítés

  1. A tojásokat válaszd ketté, a tojásfehérjéhez adj két evőkanál cukrot, és az egészet verd kemény habbá.
  2. A por alakú hozzávalókat (liszt, sütőpor, instant kávé) egy másik edényben szintén keverd össze.
  3. Egy tálban a 4 tojássárgáját, a maradék kristálycukrot, vaníliáscukrot, a margarint és a tejszínt kézi habverővel verd habosra.  
  4. A lisztes keveréket add a masszához és dolgozd el, majd a tojáshabot forgasd óvatosan a tésztába.
  5. A muffin formákat töltsd meg a tésztával. Ne töltsd tele, mert a tészta fel fog jönni. 
  6. 180 fokra előmelegített sütőben süsd 20 percig (légkeverésesben kb. 15 percig).