Étkezés
Hozzávalók
A tésztához:
- 12 dkg cukor
- 6 db tojásfehérje
- 3 evőkanál rétesliszt
- 1/2 zacskó sütőpor
- 20 dkg darált dió
A krémhez:
- 6 db tojás sárgája
- 20 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 12 dkg csokoládéreszelék
- 1,5 dl feketekávé (NESCAFÉ instant kávéból, akár koffeinmentesen is)
- 12 dkg margarin
Elkészítés
- A tojásfehérjéket verd kemény habbá, és fokozatosan forgasd bele az előzőleg összekevert lisztet és sütőport, valamint a cukrot és a diót.
- Margarinnal kikent tepsiben vagy sütőformában, 170 fokra előmelegített sütőben süsd 25 percig, majd hűtsd ki.
- A krémhez keverd össze a tojás sárgákat és a cukrot, tedd bele a vaníliás cukrot, a csoki reszeléket, valamint a feketekávét.
- Kis lángon, folyamatos kevergetés mellett főzd addig, amíg sűrű krémet kapsz.
- Hűtsd ki, majd habosra kevert margarinnal keverd össze. Ezt a masszát kend a kihűlt tésztára.