Étkezés
4
Hozzávalók
- 1 fej karfiol
- 1 tk MAGGI Sültkrumpli Fűszerkeverék
- 2 tk olaj
A paprikakrémhez
- 3 db kápia paprika
- 1/2 fej vöröshagyma
- 1 tk MAGGI Fokhagymás Fűszerkeverék
- 1 tk olívaolaj a krémhez
- 5 dkg feta sajt
Elkészítés
- A karfiolt vágd félbe, majd vágj belőle nagyjából ujjnyi vastag szeleteket.
- Vékonyan kend meg a szeleteket olajjal, majd szórd meg a fűszerrel.
- Sütőpapírral bélelt tepsin, 200 fokra előmelegített sütőben süsd 30-40 percig, míg megpuhul, és aranybarna lesz.
- A karfiol mellé tedd a sütőbe az egész kápia paprikákat, és addig süsd, míg a héja pirulni kezd.
- Amikor kész, vedd ki a sütőből, tedd pár percre egy lezárható edénybe. Mikor kb. 5 perc múlva az edény tetejét leveszed, a csumáját egy mozdulattal húzd ki, a héját is sokkal egyszerűbb lesz lehúzni, szinte egyben lejön a paprika húsáról.
- A paprika húsát tedd turmixgépbe, add hozzá a fűszert, a fetát és az olívaolajat, és turmixold krémesre.