Karfiol steak fetás paprikakrémmel

Étkezés
Karfiol steak fetás paprikakrémmel
4

Hozzávalók

A paprikakrémhez 

Elkészítés

  1. A karfiolt vágd félbe, majd vágj belőle nagyjából ujjnyi vastag szeleteket. 
  2. Vékonyan kend meg a szeleteket olajjal, majd szórd meg a fűszerrel. 
  3. Sütőpapírral bélelt tepsin, 200 fokra előmelegített sütőben süsd 30-40 percig, míg megpuhul, és aranybarna lesz. 
  4. A karfiol mellé tedd a sütőbe az egész kápia paprikákat, és addig süsd, míg a héja pirulni kezd. 
  5. Amikor kész, vedd ki a sütőből, tedd pár percre egy lezárható edénybe. Mikor kb. 5 perc múlva az edény tetejét leveszed, a csumáját egy mozdulattal húzd ki, a héját is sokkal egyszerűbb lesz lehúzni, szinte egyben lejön a paprika húsáról. 
  6. A paprika húsát tedd turmixgépbe, add hozzá a fűszert, a fetát és az olívaolajat, és turmixold krémesre.