Húsvéti sonka franciásan 

Étkezés
Húsvéti sonka franciásan
Ahogyan nálunk is, úgy a franciáknál is szokás húsvétkor sonkát főzni, de a magyar szokástól eltérően, ők fehérborban főzik meg, majd kakukkfűvel, tárkonnyal, fokhagymával és petrezselyemmel ízesítik. Érdemes kipróbálni.
4

Hozzávalók

  • 3 kg-os sonka 
  • 3 dl fehér bor 
  • 2 fej vöröshagyma 
  • 2 tk kakukkfű 
  • 2 tk tárkony 
  • 2 gerezd fokhagyma  
  • 1 kis csokor petrezselyem  
  • bors ízlés szerint

Elkészítés

  1. A sonkát egy éjszakára tedd hideg vízbe. 
  2. Öntsd a fehérbort egy nagy lábos vízbe, tedd bele a kakukkfüvet, a tárkonyt és a húsvéti sonkát, borsozd meg, és lassú tűzön főzd kb. 3 órát. A főzőlében hagyd kihűlni. 
  3. Ha szeretnéd autentikusan tálalni, miután kihűlt, szeleteld fel, és a szeletek közé szórj friss petrezselymet és egy kis összenyomott fokhagymát. Pihentesd egy kicsit a hűtőben, majd kezdődhet a lakoma. 

Tálaláskor ne felejts el a friss zöldségeket és a teljes kiőrlésű pékárut, így lesz igazán teljes és kiegyensúlyozott ez a fogás!