Étkezés
Ahogyan nálunk is, úgy a franciáknál is szokás húsvétkor sonkát főzni, de a magyar szokástól eltérően, ők fehérborban főzik meg, majd kakukkfűvel, tárkonnyal, fokhagymával és petrezselyemmel ízesítik. Érdemes kipróbálni.
4
Hozzávalók
- 3 kg-os sonka
- 3 dl fehér bor
- 2 fej vöröshagyma
- 2 tk kakukkfű
- 2 tk tárkony
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kis csokor petrezselyem
- bors ízlés szerint
Elkészítés
- A sonkát egy éjszakára tedd hideg vízbe.
- Öntsd a fehérbort egy nagy lábos vízbe, tedd bele a kakukkfüvet, a tárkonyt és a húsvéti sonkát, borsozd meg, és lassú tűzön főzd kb. 3 órát. A főzőlében hagyd kihűlni.
- Ha szeretnéd autentikusan tálalni, miután kihűlt, szeleteld fel, és a szeletek közé szórj friss petrezselymet és egy kis összenyomott fokhagymát. Pihentesd egy kicsit a hűtőben, majd kezdődhet a lakoma.
Tálaláskor ne felejts el a friss zöldségeket és a teljes kiőrlésű pékárut, így lesz igazán teljes és kiegyensúlyozott ez a fogás!