Étkezés
Ezt a spárga receptet bármikor bevetheted salátához vagy sültekhez zöldköretként.
3
Hozzávalók
Ha viszont valami igazán különlegeset szeretnél, kínáld Garden Gourmet Vegán Nuggets mellé egy adag barnarizzsel. Az egész fogás elkészül 20 perc alatt.
- 1 csomag friss zöld spárga
- 1-2 evőkanál olaj
- só, bors, ízlés szerint
A szószhoz
- 50 ml olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma összezúzva
- 1 ek frissen facsart citromlé
- 1 tk mustár
- só, bors, ízlés szerint
Elkészítés
- Öblítsd le majd pucold meg a spárgát a korábbiakban tanultak alapján.
- Tedd a spárgát egy sütőpapírral bélelt tepsire egymás mellé, vékonyan kend meg olajjal, majd sózd, borsozd.
- 200 fokra előmelegített sütőben süsd a spárgát kb. 10-15 percig, vagy amíg megpuhul és enyhén megpirul.
- Míg a spárga sül, készítsd el a citromos-fokhagymás szószt: egy tálkában keverd össze az olívaolajat, fokhagymát, citromlevet, mustárt, sót és a borsot.
- A szószt öntsd a készre sült spárgára, és már tálalhatod is.