Grillezett spárga citromos, fokhagymás szósszal

Étkezés
Grillezett spárga citromos, fokhagymás szósszal
Ezt a spárga receptet bármikor bevetheted salátához vagy sültekhez zöldköretként.
3

Hozzávalók

Ha viszont valami igazán különlegeset szeretnél, kínáld Garden Gourmet Vegán Nuggets mellé egy adag barnarizzsel. Az egész fogás elkészül 20 perc alatt.
 

  • 1 csomag friss zöld spárga 
  • 1-2 evőkanál olaj 
  • só, bors, ízlés szerint 

A szószhoz

  • 50 ml olívaolaj 
  • 2 gerezd fokhagyma összezúzva
  • 1 ek frissen facsart citromlé 
  • 1 tk mustár 
  • só, bors, ízlés szerint

Elkészítés

  1. Öblítsd le majd pucold meg a spárgát a korábbiakban tanultak alapján.
  2. Tedd a spárgát egy sütőpapírral bélelt tepsire egymás mellé, vékonyan kend meg olajjal, majd sózd, borsozd.
  3. 200 fokra előmelegített sütőben süsd a spárgát kb. 10-15 percig, vagy amíg megpuhul és enyhén megpirul.
  4. Míg a spárga sül, készítsd el a citromos-fokhagymás szószt: egy tálkában keverd össze az olívaolajat, fokhagymát, citromlevet, mustárt, sót és a borsot.
  5. A szószt öntsd a készre sült spárgára, és már tálalhatod is.