Étkezés
Egy saláta recept, amit nem lehet megunni. Egyszerű, mégis különleges.
Hozzávalók
(4 személyre)
- 2 csomag (100g) füstölt lazac
- 1 csomag rukkola saláta megmosva
- 3 kemény tojás
- 1 marék olívabogyó
- 1 kis doboz natúr joghurt
- 2 tk méz
- 1 tk mustár
- 1 ek olívaolaj
- 1 tk MAGGI fokhagymás fűszerkeverék
- fél citrom leve
Elkészítés
- Keverd össze az olívaolajat a mézzel, mustárral, a MAGGI fűszerkeverékkel, majd add hozzá a natúr joghurtot, és keverj hozzá pár csepp citromlevet.
- Tedd a rukkolát egy mélyebb tálba, öntsd rá a salátaöntetből, és alaposan keverd össze.
- Tálaláshoz a rukkolára helyezz csíkokra vágott füstölt lazacot, gerezdekre szeletelt főtt tojást és olívabogyót, végül locsold meg egy kevés citromlével.
Akkor a legfinomabb, ha a tojást nem főzöd túl keményre, hanem a sárgája még kicsit lágy. Ehhez kb. 7 perc főzés kell. Ha pedig szereted a kapribogyót, az olívabogyó helyett vagy mellé mindenképp tegyél pár szemet.