Frissítő petrezselyem saláta

Étkezés
Tabbouleh
Tabbouleh Libanonból.
4

Hozzávalók

  • 8 csokor petrezselyem
  • 3 paradicsom
  • 3-4 szál újhagyma apróra vágva
  • 2-3 ek bulgur
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 citrom leve

Elkészítés

  1. A petrezselymet és a hagymát vágd apróra, a paradicsomot szeld nagyon kis kockákra. 
  2. Közben a bulgurra önts kétszeres mennyiségű forró, sós vizet. Ha magába szívta a vizet, és megpuhult, add a zöldségekhez. 
  3. Sózd, borsozd, majd citromlével locsold meg annyira, hogy kellemesen savanykás legyen az eredmény. 
  4. Öntsd rá az olívaolajat, keverd össze, és pihentesd 1-2 órát, hogy az ízek összeérjenek.
     

Nagyon finom gránátalma magokkal megszórva, de ha szereted az izgalmas ízeket, tehetsz rá nyáron például egy pár szem ribizlit. Kifejezetten jól állnak ennek a salátának az olajos magok is, pirított siót, mogyoróót, fenyőmagot is szórhatsz rá.