Étkezés
Tabbouleh Libanonból.
4
Hozzávalók
- 8 csokor petrezselyem
- 3 paradicsom
- 3-4 szál újhagyma apróra vágva
- 2-3 ek bulgur
- 2 ek olívaolaj
- 1 citrom leve
Elkészítés
- A petrezselymet és a hagymát vágd apróra, a paradicsomot szeld nagyon kis kockákra.
- Közben a bulgurra önts kétszeres mennyiségű forró, sós vizet. Ha magába szívta a vizet, és megpuhult, add a zöldségekhez.
- Sózd, borsozd, majd citromlével locsold meg annyira, hogy kellemesen savanykás legyen az eredmény.
- Öntsd rá az olívaolajat, keverd össze, és pihentesd 1-2 órát, hogy az ízek összeérjenek.
Nagyon finom gránátalma magokkal megszórva, de ha szereted az izgalmas ízeket, tehetsz rá nyáron például egy pár szem ribizlit. Kifejezetten jól állnak ennek a salátának az olajos magok is, pirított siót, mogyoróót, fenyőmagot is szórhatsz rá.