Házi paradicsom salsa

Étkezés
Házi paradicsom salsa
Ha ettél már mexikóit, akkor tudod, hogy ez valójában nem egy homogén, krémes szósz, inkább kissé darabos, pikáns, paradicsomos – fűszeres keverék, a mexikói ételek gyakori kísérője. Mártogatósnak, húsok, wrapek, burritók mellé kihagyhatatlan.

Hozzávalók

  • 6 db érett paradicsom kockákra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma összezúzva
  • 1 kis fej lilahagyma apróra vágva
  • 1 csokor friss koriander apróra vágva
  • 1 db jalapeno
  • 1 ek olívaolaj
  • 2 ek friss citromlé
  • 1 tk cukor
  • 1 kk só

Elkészítés

  1. A paradicsomot tisztítás után vágd kis kockákra, a jalapeno-t vágd félbe és magozd ki. A koriandert és a lilahagymát is vágd apróra, a fokhagymát zúzd össze.
  2. Keverd össze a zöldségeket a fűszerekkel és a többi hozzávalóval, villával nyomkodd össze annyira, hogy ne legyen teljesen darabos, de azért túl krémes se. 
  3. Tálalás előtt 1-2 órára tedd a hűtőbe.