Étkezés
Ha ettél már mexikóit, akkor tudod, hogy ez valójában nem egy homogén, krémes szósz, inkább kissé darabos, pikáns, paradicsomos – fűszeres keverék, a mexikói ételek gyakori kísérője. Mártogatósnak, húsok, wrapek, burritók mellé kihagyhatatlan.
Hozzávalók
- 6 db érett paradicsom kockákra vágva
- 2 gerezd fokhagyma összezúzva
- 1 kis fej lilahagyma apróra vágva
- 1 csokor friss koriander apróra vágva
- 1 db jalapeno
- 1 ek olívaolaj
- 2 ek friss citromlé
- 1 tk cukor
- 1 kk só
Elkészítés
- A paradicsomot tisztítás után vágd kis kockákra, a jalapeno-t vágd félbe és magozd ki. A koriandert és a lilahagymát is vágd apróra, a fokhagymát zúzd össze.
- Keverd össze a zöldségeket a fűszerekkel és a többi hozzávalóval, villával nyomkodd össze annyira, hogy ne legyen teljesen darabos, de azért túl krémes se.
- Tálalás előtt 1-2 órára tedd a hűtőbe.