Csupa színes őszi saláta

Étkezés
Csupa színes őszi saláta
Az ősz ízei egy tányérban.
4

Hozzávalók

A salátához

  • 4 szelet csirkemell filé
  • 1/2 csomag MAGGI Csirke fűszerkeverék
  • 2 ek olaj
  • 40 dkg kelbimbó
  • 3 sárgarépa megpucolva, kis kockákra vágva
  • 3 ek olívaolaj
  • 1 fodros kel megmosva, kisebb darabokra vágva
  • 50 g tökmag
  • 30 g napraforgómag
  • 50 g quinoa
  • 10 dkg kecskesajt
  • só, bors ízlés szerint
  • kb. 3 dl víz

A salátaöntethez

  • ½ dl olívaolaj
  • 2 ek almaecet
  • csipet só
  • 1 tk mustár

Díszítéshez (elhagyható)

  • gránátalma vagy aszalt vörösáfonya

Elkészítés

  1. A csirkemell filéket forgasd meg 2 ek olajban elkevert MAGGI Csirke Fűszerkeverékben, hagyd állni pár percet, míg a salátát előkészíted.
  2. 3 ek olívaolajba tegyél csipet sót és borsot, majd vékonyan kend be vele a félbe vágott kelbimbókat és a sárgarépa szeleteket. 200 fokra előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsin süsd őket, míg megpuhulnak. Ez kb. 30 perc.
  3. Míg a zöldségek sülnek, a quinoát tedd fel kétszeres mennyiségű sós vízbe főni. Lassú tűzön főzd kb. 15 percig, míg teljesen magába szívja a vizet.
  4. Az olajos magvakat száraz serpenyőben pirítsd meg, majd tedd félre.
  5. A hozzávalókat alaposan összekeverve készítsd el a salátaöntetet is.
  6. Forró serpenyőben süsd ki a csirkemellet.
  7. A kész öntetet keverd össze a fodros kellel és a quinoával, tedd rá a kisült zöldségeket, a sajtot, és a pirított magokat, végül a húst.
  8. Díszítheted gránátalma magokkal vagy akár aszalt vörösáfonyával is.