Étkezés
Az ősz ízei egy tányérban.
4
Hozzávalók
A salátához
- 4 szelet csirkemell filé
- 1/2 csomag MAGGI Csirke fűszerkeverék
- 2 ek olaj
- 40 dkg kelbimbó
- 3 sárgarépa megpucolva, kis kockákra vágva
- 3 ek olívaolaj
- 1 fodros kel megmosva, kisebb darabokra vágva
- 50 g tökmag
- 30 g napraforgómag
- 50 g quinoa
- 10 dkg kecskesajt
- só, bors ízlés szerint
- kb. 3 dl víz
A salátaöntethez
- ½ dl olívaolaj
- 2 ek almaecet
- csipet só
- 1 tk mustár
Díszítéshez (elhagyható)
- gránátalma vagy aszalt vörösáfonya
Elkészítés
- A csirkemell filéket forgasd meg 2 ek olajban elkevert MAGGI Csirke Fűszerkeverékben, hagyd állni pár percet, míg a salátát előkészíted.
- 3 ek olívaolajba tegyél csipet sót és borsot, majd vékonyan kend be vele a félbe vágott kelbimbókat és a sárgarépa szeleteket. 200 fokra előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsin süsd őket, míg megpuhulnak. Ez kb. 30 perc.
- Míg a zöldségek sülnek, a quinoát tedd fel kétszeres mennyiségű sós vízbe főni. Lassú tűzön főzd kb. 15 percig, míg teljesen magába szívja a vizet.
- Az olajos magvakat száraz serpenyőben pirítsd meg, majd tedd félre.
- A hozzávalókat alaposan összekeverve készítsd el a salátaöntetet is.
- Forró serpenyőben süsd ki a csirkemellet.
- A kész öntetet keverd össze a fodros kellel és a quinoával, tedd rá a kisült zöldségeket, a sajtot, és a pirított magokat, végül a húst.
- Díszítheted gránátalma magokkal vagy akár aszalt vörösáfonyával is.