Cappuccino-s sajttorta

Étkezés
Cappuccino-s sajttorta
Ha szereted a kávét, ezt a receptet is imádni fogod.

Hozzávalók

Alaphoz:

  • 250 g zabpehely keksz durvára darálva
  • 10 dkg olvasztott vaj
  • 2 tk Nescafé Classic

Töltelékhez:

  • 1 dl nagyon erős kávé
  • 700 g natúr krémsajt 
  • 1 dl tejföl
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 10 dkg cukor
  • 2 ek liszt
  • 3 tojás
  • 2 ek rumaroma

Elkészítés

  1. A sütőt melegítsd elő 170 fokra.
  2. A torta aljához az olvasztott vajat keverd össze a kávéval és a darált keksszel, majd egyenletesen lapítsd a tortaforma aljára. (24 cm-es forma az ideális) A sütőben süsd kb 5 percig.
  3. Egy tálban robotgéppel keverd össze a krém hozzávalóit. Ha kóstolás után úgy érzed, intenzívebb kávé ízre vágysz, szórj még a krémbe instant kávét, de ne önts hozzá több folyadékot, mert túl folyós lesz.
  4. Ha kész a krém, öntsd a tortaformába a kekszréteg tetejére, majd tedd a sütőbe 50 percre
  5. Akkor is vedd ki az idő lejárta után, ha úgy érzed, még kicsit puha, különben kiszárad a krém. Ahogy hűl, úgy fog megszilárdulni is.
  6. Miután kihűlt tedd hűtőbe.

Ha fokoznád a kávés hangulatot, tehetsz a torta tetejére kávés tortazselét is, amihez egyszerűen az átlátszó tortazselét kávéval kevered ki. De egy egyszerű, vékony csokiréteg is nagyon jót tesz neki.