Étkezés
Ha szereted a kávét, ezt a receptet is imádni fogod.
Hozzávalók
Alaphoz:
- 250 g zabpehely keksz durvára darálva
- 10 dkg olvasztott vaj
- 2 tk Nescafé Classic
Töltelékhez:
- 1 dl nagyon erős kávé
- 700 g natúr krémsajt
- 1 dl tejföl
- 1 cs vaníliás cukor
- 10 dkg cukor
- 2 ek liszt
- 3 tojás
- 2 ek rumaroma
Elkészítés
- A sütőt melegítsd elő 170 fokra.
- A torta aljához az olvasztott vajat keverd össze a kávéval és a darált keksszel, majd egyenletesen lapítsd a tortaforma aljára. (24 cm-es forma az ideális) A sütőben süsd kb 5 percig.
- Egy tálban robotgéppel keverd össze a krém hozzávalóit. Ha kóstolás után úgy érzed, intenzívebb kávé ízre vágysz, szórj még a krémbe instant kávét, de ne önts hozzá több folyadékot, mert túl folyós lesz.
- Ha kész a krém, öntsd a tortaformába a kekszréteg tetejére, majd tedd a sütőbe 50 percre
- Akkor is vedd ki az idő lejárta után, ha úgy érzed, még kicsit puha, különben kiszárad a krém. Ahogy hűl, úgy fog megszilárdulni is.
- Miután kihűlt tedd hűtőbe.
Ha fokoznád a kávés hangulatot, tehetsz a torta tetejére kávés tortazselét is, amihez egyszerűen az átlátszó tortazselét kávéval kevered ki. De egy egyszerű, vékony csokiréteg is nagyon jót tesz neki.