A legegyszerűbb penne all’arrabbiata

Étkezés
A legegyszerűbb penne all’arrabbiata
Ha van otthon egy csomag durumtésztád és egy üveg MAGGI Arrabbiata szószod, már csak 10 percre és korábbi tészta főzési tippjeinkre van szükséged, hogy megfőzd a tökéletes penne all’arrabbiata-t, azaz a pikáns, paradicsomos tollhegytésztát, ami az olasz konyha egyik legismertebb, és legnépszerűbb tésztaétele.
MAGGI üveges szószainkat napérlelte paradicsomból és a konyhádból jól ismert alapanyagokból készítettük, így pofonegyszerűen varázsolhatsz ízletes, mediterrán fogásokat az asztalra.
Így főzhetsz 4 egyszerű lépésből tökéletes, pikáns, paradicsomos tésztát.
4

Hozzávalók

  • 500 g penne tészta 
  • 1 üveg MAGGI Arrabbiata szósz 
  • 1 ek só 
  • 4 ek reszelt parmezán 
  • 3 l víz 
  • friss bazsalikom a tálaláshoz

Elkészítés

  1. A tésztát tedd lobogó, sós vízbe, és főzd a csomagoláson feltüntetett ideig al dente-re, tehát ne legyen kemény, de ne is főzd túl puhára. A főzővízbe ne tegyél olajat, csak keverd meg a tésztát néha, hogy ne ragadjon össze. 
  2. Míg a tészta fő, a szószt lassú tűzön, alkalmanként megkeverve forrósítsd fel. 
  3. A kifőtt tésztáról öntsd le a főzővizet (ne öblítsd le hideg vízzel!), majd a lábosban, amiben főtt, keverd össze az arrabbiata szósszal, és rottyants rajta még egyet. 
  4. Tálald reszelt parmezánnal, és friss bazsalikom levéllel