Étkezés
Ha van otthon egy csomag durumtésztád és egy üveg MAGGI Arrabbiata szószod, már csak 10 percre és korábbi tészta főzési tippjeinkre van szükséged, hogy megfőzd a tökéletes penne all’arrabbiata-t, azaz a pikáns, paradicsomos tollhegytésztát, ami az olasz konyha egyik legismertebb, és legnépszerűbb tésztaétele.
MAGGI üveges szószainkat napérlelte paradicsomból és a konyhádból jól ismert alapanyagokból készítettük, így pofonegyszerűen varázsolhatsz ízletes, mediterrán fogásokat az asztalra.
Így főzhetsz 4 egyszerű lépésből tökéletes, pikáns, paradicsomos tésztát.
MAGGI üveges szószainkat napérlelte paradicsomból és a konyhádból jól ismert alapanyagokból készítettük, így pofonegyszerűen varázsolhatsz ízletes, mediterrán fogásokat az asztalra.
Így főzhetsz 4 egyszerű lépésből tökéletes, pikáns, paradicsomos tésztát.
4
Hozzávalók
- 500 g penne tészta
- 1 üveg MAGGI Arrabbiata szósz
- 1 ek só
- 4 ek reszelt parmezán
- 3 l víz
- friss bazsalikom a tálaláshoz
Elkészítés
- A tésztát tedd lobogó, sós vízbe, és főzd a csomagoláson feltüntetett ideig al dente-re, tehát ne legyen kemény, de ne is főzd túl puhára. A főzővízbe ne tegyél olajat, csak keverd meg a tésztát néha, hogy ne ragadjon össze.
- Míg a tészta fő, a szószt lassú tűzön, alkalmanként megkeverve forrósítsd fel.
- A kifőtt tésztáról öntsd le a főzővizet (ne öblítsd le hideg vízzel!), majd a lábosban, amiben főtt, keverd össze az arrabbiata szósszal, és rottyants rajta még egyet.
- Tálald reszelt parmezánnal, és friss bazsalikom levéllel