Pénztárcakímélő receptek egészségtudatosan

Étkezés
Pénztárcakímélő receptek egészségtudatosan
Rengeteg jobbnál-jobb recept kering az interneten, csodás fotókkal. Aztán megnézed az alapanyagokat, és rájössz, hogy ebből neked semmi nincs otthon, nehezen beszerezhető, és valószínűleg drága is.

Vannak olyan országok, ahol az avokádó, mangó vagy gránátalma teljesen átlagos hozzávalók ezért ők nyilván ezzel főznek. Ez nem jelenti azt, hogy ne kísérletezhetnél különleges receptekkel, sőt! Imádni fogod őket. 

Azt azonban tudnod kell, hogy „hazaiból” is változatosan, kiegyensúlyozottan tudsz főzni. Ha pedig figyelsz ezekre, akkor a pénztárcádat sem terheled meg.

Pénztárcakímélő tippek

  • Főzz szezonális alapanyagokból! Aminek szezonja van, könnyebben beszerezhető, és jobb áron is van. Ha receptet keresel, alapanyag alapján keress. 
  • Vásárolj piacon! A piac a szezonális termékek kánaánja. Ki tudod választani, mi hol a legszebb, vannak kistermelők, akik a vásárlást is személyesebbé teszik, ráadásul még a termesztés körülményeiről is tudsz náluk tájékozódni. És ha jól választasz, árban is előnyös tud lenni.
  • Ha van szezonális kedvenced, mindenképp nézz utána, hogy tudsz belőle eltenni későbbre. A medvehagymát például egyszerűen lehet fagyasztóban tárolni, a padlizsánból pedig padlizsánkrémet tudsz eltenni. 
  • Keresd az akciót! Halaknál például nagyon érdemes figyelni, mikor kapható jó áron, aztán szépen előkészítve, szeletenként le tudod fagyasztani, és elővenni, amikor megkívánod. 
  • Ha van kerted, vagy teraszod, tavasztól őszig kísérletezhetsz saját termesztéssel is. Kezdd a fűszernövényekkel! Mikrozöldeket, fűszernövényeket egyébként télen is termeszthetsz a lakásban. 

Pénztárcakímélő receptek

A legegyszerűbb alapanyagokat is izgalmassá teheted jól eltalált fűszerezéssel, egy érdekes konyhai technikával, így máris sokat spórolhatsz. 

Ismered az új, üveges Maggi folyékony ételízesítőt? A Maggi folyékony ételízesítő lestány ízesítéssel karakteres fűszeres ízével különlegessé teszi a legegyszerűbb ételek ízét is, legyen szó salátáról, mártogatósokról, szószokról, alaplevekről, levesekről, húsokról vagy akár ázsiai ételekről.