A levesek mindig is fontos szerepet játszottak az ünnepi menükben, a hűvösebb őszi és téli napokon pedig nem csak a testet, a lelket is megmelengetik. Ebben a cikkben olyan könnyen elkészíthető ünnepi leves receptjét gyűjtöttük össze, amik az ünnepi menü méltó fogásai lesznek.
Márton napra libaleves
Ti szoktatok Márton-napi libalevest készíteni? A liba nem egy mindennapos alapanyag, de Márton-nap alkalmából érdemes kísérletezni vele.
Ez a húsleves bár elég időigényes, pofon egyszerűen elkészül, és fantasztikusan finom. Ha egy picit több hússal készítitek, akár a levesből kivéve, egy izgalmas körettel főételnek is ehetitek.
A húsleves készítésnél egyébként mindig érdemes úgy tervezni a mennyiséggel, hogy a húst a levesen kívül is fel tudjátok használni. Így akár napokra előre is el tudsz készülni a családi menüvel, ha van elég nagy lábosod otthon. A levesben főtt húsból lehet aztán tortilla lapba tekert húsos-zöldséges finomság, tálalhatod gabonakörettel és salátával, de jól illik hozzá valamilyen gyümölcsszósz is. Teheted feltétnek főzelékre, töltheted sós palacsintába, és gazdagíthatod vele a téli salátákat is.
Libaleves gazdagon
A kicsumázott főtt paprikából, paradicsomból és a zellerből szuper krémlevest vagy zöldségkrémet készíthetsz.
Sütőtök krémleves a szezon sztárja
A sütőtök nagyon hálás alapanyag: vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, sokáig eláll, ősszel és télen könnyen beszerezhető, és változatosan használható. Tudtad, hogy még sütemények alapanyagaként is zseniális?
A sütőtök krémleves nem véletlenül sokunk nagy kedvence, ha pedig kipróbálod ezt a különleges gyömbéres chilis változatot, akkor már nem is akarod máshogy készíteni.
Citromos pulykaragu leves, amit mindenképp be kell vetned
Legyen szó egy hétvégi ebédről, vagy az ünnepi menüről, ez a krémes, citromos pulykaragu leves mindenkit levesz majd a lábáról. Tartalmas és egy igazi ízorgia, kár lenne kihagyni!