Ünnepi levesek egyszerűen

Étkezés
Ünnepi levesek egyszerűen
Az ünnepeket ti is egy finom ebéddel vagy vacsorával teszitek még emlékezetesebbé?

A levesek mindig is fontos szerepet játszottak az ünnepi menükben, a hűvösebb őszi és téli napokon pedig nem csak a testet, a lelket is megmelengetik. Ebben a cikkben olyan könnyen elkészíthető ünnepi leves receptjét gyűjtöttük össze, amik az ünnepi menü méltó fogásai lesznek.

Márton napra libaleves

Ti szoktatok Márton-napi libalevest készíteni? A liba nem egy mindennapos alapanyag, de Márton-nap alkalmából érdemes kísérletezni vele.
Ez a húsleves bár elég időigényes, pofon egyszerűen elkészül, és fantasztikusan finom. Ha egy picit több hússal készítitek, akár a levesből kivéve, egy izgalmas körettel főételnek is ehetitek.

A húsleves készítésnél egyébként mindig érdemes úgy tervezni a mennyiséggel, hogy a húst a levesen kívül is fel tudjátok használni. Így akár napokra előre is el tudsz készülni a családi menüvel, ha van elég nagy lábosod otthon. A levesben főtt húsból lehet aztán tortilla lapba tekert húsos-zöldséges finomság, tálalhatod gabonakörettel és salátával, de jól illik hozzá valamilyen gyümölcsszósz is. Teheted feltétnek főzelékre, töltheted sós palacsintába, és gazdagíthatod vele a téli salátákat is.

Libaleves gazdagon

Libaleves gazdagon

4

Hozzávalók

  • 4 db libacomb
  • 1 kisebb zellergumó
  • 8 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa 
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 1 db paradicsom
  • 1 db paprika
  • 20 dkg csiperkegomba
  • 20 dkg zöldborsó
  • só, bors ízlés szerint
  • 1 db Maggi Tyúkhúsleves kocka

Elkészítés

  1. A libacombot egy fazék hideg, sós vízben (kb. 3 liter) tedd fel főni kis lángon, hogy éppen csak gyöngyözzön. A víz tetejéről a habot időnként vedd le.
  2. Egy óra elteltével tedd a vízbe a fej vöröshagymát héjastul, valamint az egész paradicsomot és a paprikát is egészben.
  3. Egy másik óra után tedd a vízbe a leveskockát, és a megpucolt, negyedbe vágott zellert, valamint a szintén megpucolt, feldarabolt répát.
  4. Mikor a répa már majdnem teljesen megpuhult, tedd a levesbe a többi zöldséget is, főzd további 20 percet, majd a végén dobd a levesbe a petrezselymet is. Főzd még 10 percig, ellenőrizd, hogy a hús és a zöldségek is megpuhultak, majd vedd le a levest a tűzről.

A kicsumázott főtt paprikából, paradicsomból és a zellerből szuper krémlevest vagy zöldségkrémet készíthetsz.

Sütőtök krémleves a szezon sztárja

A sütőtök nagyon hálás alapanyag: vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, sokáig eláll, ősszel és télen könnyen beszerezhető, és változatosan használható. Tudtad, hogy még sütemények alapanyagaként is zseniális? 
A sütőtök krémleves nem véletlenül sokunk nagy kedvence, ha pedig kipróbálod ezt a különleges gyömbéres chilis változatot, akkor már nem is akarod máshogy készíteni.

Forró levesek hideg napokra

Étkezés
Kevés dolog esik olyan jól egy hideg napon, mint egy jó forró leves. Ilyenkor jó, ha van a tarsolyunkban egy-két olyan recept, mely percek alatt elkészíthető.
Sütőtök recept

Citromos pulykaragu leves, amit mindenképp be kell vetned

Legyen szó egy hétvégi ebédről, vagy az ünnepi menüről, ez a krémes, citromos pulykaragu leves mindenkit levesz majd a lábáról. Tartalmas és egy igazi ízorgia, kár lenne kihagyni!