Nyári saláta gyümölcsökkel

Étkezés
nyári saláta
Igazi nyári ízorgia 10 perc alatt.

Amit akár könnyű ebédnek vagy vacsorának is választhatsz.

Ha általában zöldségekből, maximum egy kevés hús vagy sajt hozzáadásával készíted a salátákat, ideje valami újat kipróbálnod! 
A gyümölcsök ugyanis elképesztően jól passzolnak a „sós” salátákhoz is. Kiemelik az ízeket, gyönyörű szépek, és fantasztikusan finomak.

Most, hogy itt a sárgabarack szezonja, mutatunk egy saláta receptet grillezett sárgabarackkal. De ősszel változtathatsz a receptúrán, és tehetsz bele szőlőt vagy körtét, télen pedig akár narancsot is. 

Ha tényleg „csak” egy nagyon könnyű salátára vágysz, hagyd ki belőle a csirkemellet, vagy helyettesítsd egy pár szelet csíkokra vágott feketeerdei sonkával.

A quinoa tápanyagokban és rostokban nagyon gazdag. Magas növényi fehérjetartalmú, gluténmentes mag, mely többek között B-vitamint, E-vitamint, magnéziumot, cinket és vasat tartalmaz, és jó esszenciális aminosav forrás is. Alacsony kalória tartalma miatt könnyedén beilleszthető akár egy diétás étrendbe is.

Fetás quinoa saláta csirkemellel és grillezett sárgabarackkal

Fetás quinoa saláta
Ez a saláta igazán laktató, akár egy könnyű ebédnek is választhatod.
2

Hozzávalók

  • 2 szelet csirkemell ujjnyi vastag csíkokra szelve 
  • 2-3 ek olaj a hús sütéshez 
  • 1 tk MAGGI Csirke fűszerkeverék 
  • 1/2 csésze quinoa 
  • 1 csésze víz 
  • 6 dkg feta sajt 
  • 1 csomag rukkola vagy madársaláta 
  • 1-2 ek olívaolaj  
  • 4 szem sárgabarack kimagozva, félbevágva 
  • 1 tk vaj 

Elkészítés

  1. Kevés olajon süsd meg a csirkemell csíkokat, fűszerezd MAGGI Csirke fűszerkeverékkel. Ha a MAGGI fűszerkeveréket használod, az alapanyagokat nem kell sózni sem. 
  2. Míg a hús sül, kevés vajon, forró serpenyőben grillezd meg a barackokat.  
  3. Az alaposan átöblített quinoát kétszeres mennyiségű vízben kis lángon főzd puhára. 
  4. 1-2 ek olívaolajat öntsd a salátára, és keverd össze alaposan. 
  5. Szórd rá az összemorzsolt (vagy apró kockákra vágott) fetát, majd add hozzá a csirkemell csíkokat és a grillezett barackot 
  6. Ha tovább halmoznád az élvezeteket, szórj még a tetejére pirított diót is! 

Ha tovább halmoznád az élvezeteket, szórj még a tetejére pirított diót is! 

Tudtad, hogy az új MAGGI fűszerkeverékek a szárításos technológiának köszönhetően nem tartalmaznak hozzáadott tartósítószert, és kizárólag olyan alapanyagokból készülnek, melyek a konyhádból is ismerősek lehetnek?  Neked melyik lesz a kedvenced, a csirke-, sertés, gyros-, pikáns-, magyaros-, fokhagymás-, fasírt vagy a sültkrumpli fűszerkeverék?