Nyári kreatív ötletek, amiket te is legalább annyira élvezel majd, mint a gyerekek

Gyerek
Nyári kézműveskedés a gyerekekkel
A nyári szünetben sokszor kihívás lefoglalni a gyerekeket. Ezekkel a kreatív elfoglaltságokkal nem csak a szórakoztató időtöltés garantált, de még fejlesztik is a gyerekek képességeit.

Olyan ötleteket gyűjtöttünk össze, amiket akár a szabadban is meg tudtok valósítani, így ha van lehetőségetek, üljetek ki a teraszra vagy a kertbe, és élvezzétek a napsütést. De ha te benti programot kerestél, akkor is jó helyen jársz!

Levendula díszek gyerekekkel

Június második felében indul be a levendula szezon, ne maradjatok le róla! Ha pedig gyűjtöttetek pár gyönyörű csokorral, készítsetek belőle illatpárnákat, vagy ajtódíszt, falra akasztható koszorúkat! Hobbiboltban tudtok venni kis zsákokat, amiket csak meg kell tölteni, de akár ragaszthattok, vagy varrhattok is rá díszcsíkot csipkéből.  A koszorúhoz pedig vékonyabb, száraz gallyakból is készíthettek alapot amire dróttal vagy zsineggel tudjátok rögzíteni a levendulát.  

Ha levendulaszüretre mentek, tegyél a táskába pár Nestlé gabonapehely-szeletet, jól fog jönni a kirándulás közben! Tudtad, hogy gyerekszeleteink a teljes értékű gabona mellett hozzáadott vitaminokat is tartalmaznak?

Házilag festett kaspó

Újabb növényes projekt kicsit másképp. Ha van otthon agyag kaspótok, engedd meg a gyerekeknek, hogy fessék le. Lehet egyszínű, szivárványos, vagy mintát is festhetnek rá. Engedd, hogy szárnyaljon a képzeletük. Mennyire jó lesz aztán az egyedi tartóban tárolt növényekre, fűszernövényekre ránézni! 

 

Fűszernövényeket vagy mikrozöldeket ültethettek és nevelhettek a gyerekekkel együtt, így ha még saját dekorálású kaspóba is teszitek, biztos nagyon lelkesen fogják fogyasztani az így nevelt finomságokat. Ezzel máris tesztek egy lépést a gyerekek megfelelő zöldségfogyasztása érdekében. Válogatós, az újdonságok iránt kevésbé nyitott gyerekeknél ez jó megoldás lehet.
Szívesen olvasnál még több tippet a témában? Kattints a Nestlé az Egészségesebb Gyerekekért aloldalunkra ötleteinkért, receptjeinkért. 

Festés kisgyerekkel

A legkisebbekkel is szervezhettek festős programot! Ráadásul, ha ezt a szabadban teszitek, még attól sem kell tartani, hogy összemaszatolnak valamit. Engedd, hogy akár az ujjukkal is tapicskoljanak a festékben. Így tudnak ismerkedni az anyagokkal, textúrákkal, és a kis Picassók biztosan nagyon izgalmas képeket alkotnak így. Az absztrakt festés egyébként minden korosztálynak jó móka. Nem kell azért feszengeni, hogy ki mennyire tehetséges. Egyszerűen ragadjatok ecsetet, és mázoljatok szabadon, a nektek tetsző színekben, formákkal! Szuper stresszűző közös program.

 

Kavics kép

Ugye, milyen helyesek ezek a kavics madarak? Ebben a műfajban tényleg csak a képzeletetek szabhat határt. Gyűjtsetek pár lapos követ, és egy lapra téve rajzoljatok köréjük akár egy egész állatkertet!

Préselt virág kép

 

 

 

Ha kirándulás közben mezei virágokat gyűjtöttetek, préseljétek és szárítsátok ki őket, és készítsetek belőlük képet a szoba falára. Ugye milyen szép nyári emlék lesz?