Mozgasd meg a családot velünk!

Életmód
mozgasd meg a családot
Vond be a gyerekeket is, legyen a sport közös családi időtöltés!

Less el pár tippet a közös mozgáshoz, 2023. október 14-15-ét pedig írd be a naptárba, van ugyanis egy szuper programjavaslatunk!

A közös családi sport segít megmutatni a gyerekeknek, hogy a mozgás a teljes élet része, emellett pedig remek szórakozás, ami fitten tartja és jókedvre deríti az egész családot.

Nem szükséges hozzá óriási szervezés, egy spontán átmozgató program, mint egy családi focimeccs, egy gyors biciklizés a környéken, vagy egy reggeli torna is tökéletes! Fontos viszont a rendszeresség, hogy a mozgás és a sport tényleg beépüljön a mindennapokba. Így a gyerekeknek könnyebben kialakul a rendszeres mozgás iránti igényük, ami felnőttkorukba is elkíséri őket.

Ne erőltess rájuk semmit! Fontos, hogy élvezettel sportoljanak, ezért válasszatok olyan mozgásformát, ami örömmel tölti el őket, és sikerélményt is okoz.

Családi példa szerepe az egészséges életmódban

Ahhoz, hogy a gyerekek számára természetessé váljon és felnőttkorukban is életük fontos része legyen a rendszeres mozgás valamint a kiegyensúlyozott életmód, fontos a jó családi példa. A délutáni sportfoglalkozások mellett jó, ha azt látják, a szülők is örömmel mozognak, és mellette még az egészséges táplálkozást is fontosnak tartják.

Szervezzetek ezért olyan közös programokat, ami megmozgatja a családot, és mindenki számára szórakoztató. Amíg kellemes az idő, töltsetek minél több időt a szabadban!

Az őszi szezon egyik legjobb családi sportos programja a 2023. októberben megrendezésre kerülő 38. SPAR Budapest Maraton Fesztivál, ahol az egész család belekóstolhat a futóversenyek fantasztikus hangulatába. Az idén október 14-15-én megrendezésre kerülő színes programban a 30 km-es táv fűződik a Nestléhez.

A futókat és a helyszínre látogató családtagokat, érdeklődőket szórakoztató játékokkal, a Nestlé az Egészségesebb Gyermekekért oktatóprogramjainkat népszerűsítő aktivitásokkal és szerencsekerékkel várjuk a Nestlé sátornál. Futás előtt vagy után ne felejtsetek el ellátogatni hozzánk!

Tippek őszi kültéri családi programokhoz

  • Menjetek biciklizni! Hosszabb-rövidebb túrákat is szervezhettek, de mindig vegyétek figyelembe a gyerekek teljesítményét, vagy készüljetek olyan megoldásokkal, amik segítenek akkor is, ha a gyerekek elfáradtak. 
  • Kiránduljatok! Az őszi erdő sok izgalmas élményt tartogat. Gyűjtsetek terményeket, különleges faleveleket, amikből otthon csodás díszeket készíthettek.
  • Az is klassz megoldás, ha a túrát összekötitek egy olyan programmal, mint például a kisvasutazás vagy egy kalandpark. A kalandpark a gyerekek és felnőttek nagy kedvence. Ha még nem próbáltátok, mindenképp tervezd be egyik hétvégén!

Ha nem tudtok kimozdulni, jöjjön pár beltéri családi sportprogram:

  • Tornázzatok együtt, otthon! Hétvégén szuper napindító egy átmozgató családi torna. 15-20 perc mozgás felfrissít, aktív kezdést ad a pihenős hétvégének, és a jó hangulatot is biztosítja. A gyerekek pedig imádni fogják, hogy azt csinálhatják, mint a felnőttek.
  • Táncoljatok, ugráljatok! A délutáni kötetlen ugrándozás vagy tánc segít levezetni a napközben felgyülemlett feszültséget, és pozitív energiákkal tölt fel. Ez is sportnak számít, ha elég intenzíven csináljátok.
  • Rendezzetek hullahopp versenyt! Ha nem vagy gyakorlott, ebben valószínűleg hamar leköröznek a gyerekek. Felnőtteknek remek gyakorlat a deréktájék megmozgatásához, az ott kialakult párnácskák ledolgozásához.

A sportoláshoz energiára van szükségünk, a Nestlé FITNESS gabonapehely termékcsalád  - mely B2-, B3-, B5-, B6- és B9-vitaminokat tartalmaz és teljes értékű zab hozzáadásával készül - ehhez kitűnő választás. Sportolás előtt egy órával egyél egy tál Nestlé FITNESS gabonapelyhet sovány tejjel vagy joghurttal, amelyet egészíts ki gyümölccsel és néhány szem olajos maggal. A családi programokon pedig mindig legyen nálatok a táskában egy Nestlé Fitness gabonapehely szelet!

Tovább böngésznél sportos családi programjavaslataink között? Kattints kapcsolódó cikkeinkre!