2 eldugott gyöngyszem, ahová érdemes egy napra kimozdulni

Életmód
kirándulás
Használjátok ki a vénasszonyok nyarát, és kiránduljatok, amíg a szép idő engedi!

Ez a két helyszín mindenképp legyen az úticélok között!

Szeptember a tökéletes hónap egynapos kiruccanásokra, hiszen az idő ideális kirándulásokhoz és túrázásokhoz egyaránt. Két remek belföldi helyszín tippet hoztunk, melyeket mindenképp látni kell.

Katalinpusztai Kirándulóközpont, ahol minden korosztály megtalálja a számítását

Megannyi élményt szerezhettek a Naszály-hegy oldalánál, Budapesttől nagyjából egy órányi kocsiútra fekvő Katalinpusztai Kirándulóközpontban, ami egyébként az ország számos más pontjáról is viszonylag egyszerűen megközelíthető.
Több, ingyenesen látogatható tanösvény vár rátok a helyszínen: többek között a Gyadai tanösvény egy elképesztő, 30 méter hosszú függőhíddal, a Madártani ösvény és a Legyél Te is Kiserdész! élményösvény. A Kincskereső tanösvényen akár igazi kincsvadászatot is tarthattok, egy GPS segítségével megismerve a helyszín nevezetességeit.
A tanösvények mellett méhészeti bemutató, Hangyavasút, interaktív kiállítás, tűzrakó hely, erdei bolt és rengeteg természeti szépség vár mindenkit ebben az eldugott ékszerdobozban. Családoknak szuper program, hiszen itt minden korosztály megtalálhatja a számítását.

Cáki pincesor – egy cseppnyi történelem

Ha ki akartok szakadni a hétköznapokból, akkor látogassátok meg Cákot, ahol a kicsi, szép fekvésű falu pincesora igazi látványosság. Gyerekekkel is kitűnő terep, de a hosszabb kirándulást kedvelők is jól teszik, ha eljönnek, hiszen a falutól néhány kilométerre, az Írott-kőnél indul az Országos Kéktúra, mely a település mellett vezet Kőszeg felé.
Érdekesség, hogy a 19. század végén tomboló, szőlőket pusztító filoxéra járványra a helyiek közül sokan a gesztenyetermesztésre való áttéréssel válaszoltak.
A gesztenyésben épített, fehérfalú borospincék a domboldalban kissé szétszórva várják a látogatókat.
A területet mára skanzenné alakították, a borospincék műemléki védettséget élveznek. A skanzen rendszeres programokkal várja a látogatókat: többek között kézműves foglalkozással, állatsimogatással, íjászattal vagy borkóstolással.

Akár rövidebb, akár hosszabb kirándulásra mentek, mindig legyen nálatok folyadék, és valami finom harapnivaló! Az őszi kiruccanások közben is tartsatok szünetet, amikor jól jön, ha van nálatok egy a lágy tejcsokoládé és a roppanós ostya tökéletes harmóniáját ötvöző KITKAT.