Kirándulóhelyek, ahol elkerülhetitek a tömeget

Életmód
Kirándulóhelyek
Mert az az igazi, amikor nem kell másokat kerülgetned, hanem nyugodtan élvezheted a természet szépségét.

Amikor elindulsz, hogy feltöltődj a természet erejével, általában békére, csendre, nyugalomra vágysz, ugye? Akár egyedül, kettesben, kutyával, vagy akár családdal indulsz kirándulni, jó azt érezni, hogy tiéd a tér. Olyan, mintha csak te lennél a világon, senki más. Csak te és a fák, bokrok, erdők, mezők, virágok, bogarak, madarak. Segítünk neked olyan helyet találni, ahol sikerülhet egy ilyen séta. De nehogy eláruld másoknak!

Kezdjük először a Budapesten belül található eldugott, vagy kevésbé ismert helyekkel, ahová viszonylag könnyen eljuthatsz. Persze kérdés, hogy honnan indulsz.

Ott van például a Naplás-tó a tizenhatodik kerületben. A tó partján tanösvény vezet, ami a halőrháztól indul és 18 állomáson keresztül mesél érdekességeket. A teljes ösvényt végigjárni egy elég hosszú túra, mert közel öt kilométer, úgyhogy ha ez a tervetek, akkor egy hosszabb kirándulásra készüljetek. Ha nincs ekkora lendület a csapatban, akkor a tó partján is tudtok kisebb sétákat tenni, labdázni, bújócskázni, piknikezni.

A város másik oldalán, kicsit távolabb a belvárostól, de még mindig Budapesten belül a XII. kerületben található az Ördög-orom a Farkas-völgy és az Irhás-árok között. Helyenként meredek, csúszós utak vezetnek fel, de megéri felmászni, mert gyönyörű kilátás van az orom tetejéről. Lehet látni a Széchenyi-hegyet, Gellért-hegyet, Sas-hegyet és a Tétényi-fennsíkot. Érdemes tiszta, napos időben menni és egy távcső legyen nálatok hátha be tudtok kukucskálni a környező hegyek villáiba.

Budapest környékén

Páty mellett van egy gyöngyszem, amit tényleg kevesen ismernek. Az időzítés sem mindegy, mint ahogy igazából az összes kirándulóhely esetében. A ritkán látogatott helyeknél is meg kell találni azokat az időzónákat, amikor még az a pár ember sincs ott, akik véletlenül odatévedtek, de ha nem sikerül, itt akkor is magadénak érezheted a területet. A pátyi Fenyves egy olyan hely, ahova többször érdemes ellátogatni, mert ahányszor ott vagy, annyiszor fedezel fel valami újdonságot. Van domb, kis erdő, patak, forrás, tavacskák és nagy, végeláthatatlan mező, ahol ha megnő a fű, akkor a gyerekek még bújócskázni is tudnak benne, mert csak le kell guggolni és máris eltűnnek!

Kutyával is tökéletes választás, mert rengeteg felé lehet barangolni és a kutya is jól ki tudja szaladgálni magát.

Vigyetek magatokkal piknik pokrócot és ha elfáradtok, akkor terítsétek ki, heveredjetek le és élvezzétek a tavaszi napsütést. A gyerekek tudnak szedni szebbnél szebb mezei virágot, fújhatják a pitypangot és foghatják a szöcskéket. Ha ők is megpihennek kicsit, akkor kínáld meg őket egy dobozos NESQUIK kakaóitallal!