Ezeket a szabadtéri programokat ne hagyd ki ősszel!

Színes
Életmód
Őszi szabadtéri programok
Beköszöntött az színpompás ősz, használd ki a hétvégéket és szervezz szabadtéri programokat! Mutatunk pár tippet, ha egy kis inspirációra lenne szükséged.

Ha a nyári hőségben a szabadtéri aktivitás nagyjából kimerült abban, hogy lesétáltatok a strandra, ősszel bepótolhatod a lemaradást. A kellemes klímában már jobban esik a kültéri mozgás, így hát számos olyan szabadtéri program közül válogathatsz, amit az egész család élvezni fog. 

Kirándulás az Érzékek ösvényén

Ha hétvégén több időtök van, szervezzetek egy egész napos túrát a családdal. Kirándulás közben jó móka a szép őszi falevelek keresése és gyűjtése, amikből otthon szebbnél szebb őszi dekorációt készíthettek.

A Budapest II. kerületében található Ferenc-hegyi meseösvény biztosan minden gyereknek meghozza a kedvét egy kis kiránduláshoz. Az úgynevezett „érzékek ösvénye” egy 400 méter hosszú, 20 perc alatt bejárható tanösvény. Utatokon Mimó és Csipek segítségével fogtok minél többet megtudni a hely állat- és növényvilágáról, hiszen a Ferenc-hegy rengetek természeti értéket őriz. Az állomásokon interaktív játékok színesítik az élményt. Mielőtt indulnátok, töltsétek le a mesét, melynek kérdéseire a séta közben fogtok választ kapni. 7 állomásból áll a túra, az első állomáson megismerkedhettek a két főszereplővel, Mimóval és Csipekkel, a maradék 6 állomáson pedig legfőképp az érzékeitekre lesz szükség  Jó szórakozást!

Hogy a kirándulás közben mindenki jó formában és hangulatban legyen, fontos a megfelelő folyadékpótlás, és az energia raktárak szinten tartása is. Ehhez nyújt segítséget a NESQUIK dobozos kakaóital és néhány finom NESTLÉ gabonapehely szelet, és persze a vízről se feledkezzetek meg! Ha eddig nem kóstoltátok még az új banános Nestlé Fitness vagy a Cheerios Oats szeleteket, a következő kiránduláshoz kerüljenek bele a hátizsákba!  

Különleges játszóterek

Bár a játszótér valószínűleg mindennapos program, ez is nyújthat meglepetéseket! Vannak ugyanis olyan különleges játszóterek, amiket mindenképp érdemes felfedezni. Ha kíváncsi lettél, mit is tudhat egy különleges játszótér, és megismernéd a mi kedvenceinket, kattints korábbi cikkünkre, ahol összegyűjtöttük Budapest több különleges játszóterét is.

Kincskeresés – Geocatching

A geocatching egy olyan szabadidős tevékenység, mely ötvözi a játékot, a kincskeresést és a modern technikát a természetjárással, ismeretterjesztéssel. A játék honlapján tájékozódhattok a pontos szabályokról, de a lényeg az, hogy a játékban már kellő tapasztalattal rendelkező személy egy földrajzi, történelmi, kulturális szempontból érdekes helyen elrejt egy ládát, melynek koordinátáit közzéteszi a többi játékos számára. A játék többi résztvevője a koordináták alapját megpróbálja megtalálni a dobozt. A honlapon minden résztvevő publikálhatja a helyszínen szerzett személyes tapasztalatait, képeket oszthat meg róla, így az idők során egy folyamatosan bővülő online útikönyvet is kapunk, sok-sok érdekes információval.