Tippeket, trükköket mutatunk, hogyan egyszerűsítheted le a konyhai teendőket.
Tényleg az a jó háziasszony, aki egész nap a konyhában sürög-forog?
Lehet, hogy régen így volt, de ma már fontosabb a közösen eltöltött minőségi idő, vagy akár egy kis én-idő, ami feltölt.
Jó hírünk van! Lehet úgy is remekül háztartást vezetni, és rendszeresen finomat főzni, hogy másra is jut idő. Meg is mutatjuk, hogyan.
Így tudod a konyhai teendőket leegyszerűsíteni
- Villámreceptek
Válassz gyorsan elkészíthető, mégis ízletes recepteket. A sütőnek is nagy hasznát veheted, hiszen egy gyors egytálétel összekészítése csupán pár perc, aztán pedig a sütőben „magától” megsül.
- Tervezz!
Változatos ételeket tudsz főzni hasonló alapanyagokból. Így amikor nekilátsz főzni, egyszerre akár több fogást is elkészíthetsz. Nézd meg, mi mindent ki lehet hozni egy nagyobb adag pulyka- vagy csirkemellből és zöldségekből! Minimális plusz ráfordítással több napra előre kész így az étel.
- Sütő, a legjobb barátod!
Míg a sütőben sül az étel, nem kell vele foglalkozni. Nem is gondolnád, de sok, eredetileg serpenyős fogást is el tudsz készíteni sütőben, így nem kell folyamatosan felette állnod. Ilyen a fasírt, a sült zöldségek, vagy a sütőzsákban sült finomságok. Az egytálételek egyik nagy előnye is az, hogy gyorsan összerakod, bedobod a sütőbe, és már csak ki kell venni, mikor megsült.
- Instant levesek, szószok
Ma már olyan finom, jó minőségű, természetes alapanyagokból készült szárított élelmiszereket is kapni, hogy kár lenne kihagyni azt az óriási segítséget, amit ezek a konyhában nyújtanak.
Szárított termékek a háziasszonyok szolgálatában
Tudtad, hogy az első instant szárított leveseket Julius Magginak köszönhetjük? Ő ugyanis felismerte, hogy a dolgozó nőknek nincs ideje órákat főzőcskézni, ezért elhatározta, hogy olyan minőségi élelmiszert fog készíteni, mely segítségével egyszerűen, finom fogások készíthetők.
A receptúrákat persze a fogyasztók igényeinek, és az aktuális táplálkozási szokásoknak megfelelően azóta többször átdolgozták, így jött létre az „Újratöltve” termékcsalád is, amibe olyan krémlevesek és alapok tartoznak, melyek összetevői mind a saját konyhádból is ismerős alapanyagok.
A szárításos technológia egyébként egy ősi tartósítási eljárás. Így készülnek a szárított fűszerek, az aszalt gyümölcsök, vagy a szárított paradicsom is. Azért szuper, mert a különböző alapanyagokat tartósítószer hozzáadása nélkül lehet így tartósítani.
Szárított termékekből forró víz hozzáadásával percek alatt kész az alaplé, de gyorsan és egyszerűen készíthetők így zamatos levesek, szószok, mártások is.