Ez a lisztmentes csokitorta egyenesen mesés

Étkezés
Ez a lisztmentes csokitorta egyenesen mesés
Ez a recept a bizonyíték, hogy 6 egyszerű összetevőből is lehet tökéletes desszertet készíteni. Csokiimádóknak kihagyhatatlan.

Ha eddig azért nem sütöttél, mert túl macerásnak, időigényesnek gondoltad, vagy attól tartottál, hogy neked ez rutin hiányában nem sikerülhet, akkor ideje meggondolni magad. 15 perc alatt kikevered a tésztát, 30 perc alatt megsül, és nem lehet elrontani. Nagy eséllyel családi kedvenc lesz belőle. 

Arra figyelj viszont, hogy a receptben használt BOCI csoki tartalmazhat glutént, úgyhogy, ha gluténmentes édességet szeretnél sütni, válassz gluténmentes csokit!

Lisztmentes csokitorta

Lisztmentes csokitorta

8

Hozzávalók

  • 270 g BOCI sütési étcsokoládé darabokra törve  
  • 140 g vaj felkockázva 
  • 8 tojás (sárgája és fehérje különválasztva) 
  • 150 g cukor  
  • 40 g cukrozatlan kakaópor 
  • csipet só

Elkészítés

  1. A sütőt melegítsd elő 180 ºC-ra, és egy 23 cm-es csatos tortaformát bélelj ki sütőpapírral. 
  2. Vízgőz fölött hőálló edényben, kevergetés mellett olvaszd meg a vajat és a csokit addig, míg lágy, homogén massza lesz, majd tedd félre hűlni. 
  3. Add az olvadt, de kihűlt csokihoz a 8 tojássárgáját, és alaposan keverd el. Ezután jöhet bele a kakaópor és a só, amit szintén keverj el a masszában. Ne lepődj meg, ha egy kicsit szemcsés lesz a krém, ez normális.  
  4. A tojásfehérjékhez add hozzá a cukrot, és kézi robotgéppel verd kemény habbá. 
  5. A tojásfehérje 1/3-át óvatosan forgasd a csokis krémbe, hogy fellazuljon, majd nagyon óvatosan a maradék 2/3- ot is keverd bele úgy, hogy megmaradjon a tojásfehérje lazasága. Az egész úgy fog kinézni, mint egy csokihab. 
  6. Öntsd a krémet a kibélelt tortaformába, a tetejét simítsd egyenesre.  
  7. 180 fokra előmelegített sütőben süsd kb. 30 percig, amíg a torta szépen megemelkedik, és a tetején egy vékony ropogós réteg alakul ki. Egy hústű segítségével könnyen ellenőrizheted, hogy megsült-e a tészta: szúrd a tűt a tésztába, és akkor jó, ha mikor kihúzod, nincs rajta ráragadt massza. 
  8. Hagyd hűlni 5-10 percet, mielőtt kivennéd a tortaformából. Ne lepődj meg, ha a torta összeesik, mivel nincs benne liszt, ez teljesen normális reakció.  
  9. Díszítéshez szórj kakaóport a tetejére, mellé pedig tegyél friss gyümölcsöt!