Egy jó vacsora a baba békés alvásáért

Gyerek
Egy jó vacsora a baba békés alvásáért
Mire figyelj, amikor a vacsorát készíted babádnak? Mikor, mit és mennyit egyen ahhoz, hogy az éjszaka neki és neked is pihentető legyen?

A zsúfolt nap végén a kisbaba hiába fáradt, mégis élénk a sok élménytől, s még csak most jönnek az olyan kalandok, mint a fürdés. Segíts neki lecsillapodni, készíts olyan vacsorát, melynek elfogyasztása után békés éjszakai alvásnak néztek elébe. Persze az éjszaka kimenetele nem csak a vacsorán múlik, ezt mindannyian tudjuk, mindenesetre sokat számít, hogy mit eszik, és milyen hangulatban zajlik az étkezés. Válassz vacsorára könnyű, tápláló finomságokat, és ne ilyenkor próbáljatok ki újdonságokat.

A vacsora lehet:

  • egy tartalmas leves vagy zöldségek, rizs, burgonya, tészta felhasználásával készült egytálétel,
  • a baba korának megfelelő tejtermék és egy kis gyümölcs is szóba jöhet.


A rendszeres esti altatási rutin segít, hogy babád könnyebben megnyugodjon, ráhangolódjon az alvásra és ezáltal kipihenten ébredjen másnap.
A 6 hónapos kortól adható Nestlé Pizsama Hamik fogyasztásra kész, folyékony gabonás bébiételek, melyek segítségével fenntartható a pörgős, mégis meghitt esti menetrend és tartalmas étkezést biztosítanak babádnak lefekvés előtt. A finom vacsi után pedig jöhet a jól megérdemelt pihenés.

A jó étkezési szokások elsajátítása már az első 1000 napban is kiemelten fontos, így kerüld – nem csak vacsorára - a cukros üdítőket, finomított pékáru helyett válassz teljes értékű gabonából készültet, és este mindenképp kerüld az édességeket is. Az este fogyasztott cukros édességek, italok megnehezítik az elalvást is!

Tejtermék, gabonafélék a babának?

A tejtermékek és gabonák bevezetése az étrendbe rengeteg kérdést vet fel az anyukákban. Mikortól, mennyit és mit adhatsz a kicsiknek? Ha szívesen olvasnál a témában, mindenképp kattints kapcsolódó cikkeinkre, amik remek támpontot nyújtanak, hogy kiigazodj a témában.

Gabona kisokos kisbabák etetéséhez

Étkezés
A hozzátáplálás egyik fontos lépése a gabonák bevezetése babád étrendjébe. Segítünk, hogy eligazodj a gabonák útvesztőjében, valamint megosztunk pár tippet a helyes étkezési szokások formálásához, ami kisbabád jövőjére nézve nagy jelentőségű.
Gabona kisokos kisbabák etetéséhez

Tudj meg többet a nestlebaba.hu-n! 
Böngéssz cikkeink között, inspirálódj recept ötleteinkből és szerezd meg letölthető anyagainkat, melyek megkönnyítik a mindennapokat.