Ezért fontos az uzsonna a babáknak

Gyerek
Ezért fontos az uzsonna a babáknak
Mire figyelj, hogy tápanyagokban gazdag étrendet alakíthass ki babádnak? És miből álljon az uzsonna?

A babák aktív életéhez fontos a minőségi tápanyagok rendszeres biztosítása. Ezért fontos, hogy már ebben az időszakban kialakítsd számukra a kiegyensúlyozott étrendet.

A délutáni szundikálás után a kisbabád készen áll egy izgalmas játszótéri kalandra, vagy az új játékával foglalkozzon, de először fel kell töltődnie üzemanyaggal.

Az uzsonna tartalmazzon:

  • tejterméket, mivel a kicsiknek sok kalciumra is szükségük van (anyatej vagy tápszer, a korának megfelelően egy kis joghurt, túró, tejföl stb.),
  •  gabonafélét, hogy lassan felszívódó szénhidrátot biztosítson számára a fizikai tevékenységeihez. Gabonafélét tartalmaznak a tejpépek - korától függően gluténnel vagy glutén nélkül-, a babakeksz vagy egy kis szelet kenyér.
  • friss gyümölcsöt, ami vitaminokat és rostot juttat a szervezetébe a könnyebb emésztésért.

Tejtermék, gabonafélék a babának? 

A tejtermékek és gabonák bevezetése az étrendbe rengeteg kérdést vet fel az anyukákban. Mikortól, mennyit és mit adhatsz a kicsiknek? Ha szívesen olvasnál a témában, mindenképp kattints kapcsolódó cikkeinkre, amik remek támpontot nyújtanak, hogy kiigazodj a témában.

Gabona kisokos kisbabák etetéséhez

Étkezés
A hozzátáplálás egyik fontos lépése a gabonák bevezetése babád étrendjébe. Segítünk, hogy eligazodj a gabonák útvesztőjében, valamint megosztunk pár tippet a helyes étkezési szokások formálásához, ami kisbabád jövőjére nézve nagy jelentőségű.
Gabona kisokos kisbabák etetéséhez

Kicsiknél kiemelten fontos a rendszeres, napi ötszöri étkezés, ha azonban úgy alakult, hogy valami miatt kimaradt az uzsonna, ajánlott a vacsora idejét előrébb hoznod, mint később uzsonnázni, hiszen utóbbi elveszi az étvágyát a vacsorától.

Ha további érdekességet, tippeket szeretnél kapni kisbabád étkezésével kapcsolatban, böngészd tartalmainkat a nestlebaba.hu-n!