Cukkini tortilla, és amit beletölthetsz

Étkezés
Cukkini tortilla, és amit beletölthetsz
Ha tartanál egy is pihenőt a húsos menüben, ez a húsmentes recept tetszeni fog. Készíts belőle többet, és akár le is fagyaszthatod, hogy egy rohanó nap végén percek alatt finom vacsorát tehess az asztalra.

Van az úgy, hogy jólesik húsmentes ételt enni, akkor is, ha nem vagy vegetáriánus vagy vegán. Különösen igaz ez a böjti időszakban. Ilyenkor persze jön a kérdés, hogy mi legyen az a fogás, ami finom, laktató és tápanyagokban is gazdag. 

Ez a cukkini tortilla pofonegyszerűen elkészíthető összesen 4 alapanyagból, és változatosan variálható attól függően, hogy mit teszel bele vagy eszel mellé.
Külön jó hír, hogy ha ízlik, akár nagyobb adagot is készíthetsz, le tudod fagyasztani, így bármikor előveheted, amikor nincs időd főzőcskézni.

Mit tegyél a cukkini tortillába?

A cukkini tortillát, ha elég vékonyra és puhára sütöd, akár félbe is tudod hajtani, így tehetsz bele mindenfélét, de igazából eheted úgy is, hogy egyszerűen ráhalmozod azokat a finomságokat, amivel enni szeretnéd. 
Annak pedig, hogy mivel egyed, bizony csak a képzeleted szab határt. Tehetsz bele/rá salátát vagy akár tojásrántottát is, de a mi tuti tippünk a fehérjében gazdag, szója- és búzafehérjéből készült Garden Gourmet Vegetáriánus Pirított Falatok, amiket percek alatt elkészíthetsz, és friss salátával vagy zöldségekkel tökéletes feltét lesz a cukkini tortillára.

Szóval, ha szereted a cukkinit, és kipróbálnál egy klassz cukkini receptet, vagy egyszerűen szeretsz kipróbálni érdekes, új recepteket, amivel feldobhatod a menüt, ezt ne hagyd ki!

Cukkini tortilla

Cukkini tortilla

Hozzávalók

  • 2 db közepes méretű cukkini
  • 1 tk só
  • 1 db tojás
  • 50 g reszelt parmezán

Elkészítés

  1. Nagylyukú reszelőn reszeld le a megmosott cukkinit. Sózd meg, majd hagy állni 15 percig, míg levet ereszt. 
  2. Alaposan nyomkodd ki a cukkinit. Ez nagyon fontos, mert ha túl nedves marad, nem lesz jó a tortilla állaga.
  3. A kinyomkodott cukkinit keverd össze a tojással és a reszelt parmezánnal. A kapott masszát oszd nagyjából 5 részre, és egymástól távoli halmokban helyezd sütőpapírral bélelt tepsire, majd a halmokat lapítsd ki kb. 14-15 cm átmérőjű, vékony körökre. Ha nincs elég hely egy tepsin, használj nyugodtan 2 tepsit egymás felett.
  4. 220 fokra előmelegített sütőben süsd a cukkini tortilla lapokat kb 12-15 percig, míg pirulni kezdenek. Ne süsd őket túl sokáig, hogy puhák maradjanak.
  5. Miután befejezted a sütést, hagyd őket egy percig hűlni, majd tedd át őket a tepsiből egy tányérra.

Az élelmi rostok – különösen a vízoldékony rostok - fogyasztása nélkülözhetetlen az emésztés egészségének fenntartásához és a kiegyensúlyozott, változatos táplálkozáshoz. A jó hír az, hogy sok kedvelt élelmiszer – akár a te kedvenceid is – rostokban igen gazdag. A legjelentősebb rostforrások a teljes kiőrlésű élelmiszerek, a zöldségek és gyümölcsök (a csonthéjasok is) valamint a hüvelyesek. 
Ha a fenti receptet salátával és a Garden Gourmet Vegetáriánus Pirított Falatokat fogyasztod, máris sokat teszel rostfogyasztásod növelése érdekében.