Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Így lesz az otthoni fociedzés szórakoztató és eredményes

Tornaóra otthon

Mozgasd meg a családot velünk!

Vond be a gyerekeket is, legyen a sport közös családi időtöltés! Less el pár tippet a közös mozgáshoz, október 10-ét pedig írd be a naptárba, van ugyanis egy szuper program javaslatunk!

A közös családi sport segít megmutatni a gyerekeknek, hogy a mozgás a teljes élet része, emellett pedig remek szórakozás, ami fitten tartja és jókedvre deríti az egész családot.

Nem szükséges hozzá óriási szervezés, egy spontán átmozgató program, mint egy családi focimeccs, egy gyors biciklizés a környéken, vagy egy reggeli torna is tökéletes! Fontos viszont a rendszeresség, hogy a mozgás és a sport tényleg beépüljön a mindennapokba. Így a gyerekeknek könnyebben kialakul a rendszeres mozgás iránti igényük, ami felnőttkorukba is elkíséri őket.

Ne erőltess rájuk semmit! Fontos, hogy élvezettel sportoljanak, ezért válasszatok olyan mozgásformát, ami örömmel tölti el őket, és sikerélményt is okoz.


Családi példa szerepe az egészséges életmódban

Ahhoz, hogy a gyerekek számára természetessé váljon, és felnőttkorukban is életük fontos része legyen a rendszeres mozgás valamint a kiegyensúlyozott életmód, fontos a jó családi példa. A délutáni sportfoglalkozások mellett jó, ha azt látják, a szülők is örömmel mozognak, és mellette még az egészséges táplálkozást is fontosnak tartják.

Szervezzetek ezért olyan közös programokat, ami megmozgatja a családot, és mindenki számára szórakoztató. Amíg kellemes az idő, töltsetek minél több időt a szabadban!

Nestlé tippünk
Az őszi szezon egyik legjobb családi sportos programja a Nestlé Családi Futás a 2020. októberben megrendezésre kerülő 35. SPAR Budapest Maraton Fesztiválon, ahol az egész család belekóstolhat a futóversenyek fantasztikus hangulatába. Az alig 500 méteres táv igen népszerű, évről évre ezernél is többen indulnak, hogy teljesítsék a kihívást. Sok apróságnak pedig ez az első futóélménye. 2020. október 10-én 13:25-kor álljatok Ti is a rajtnál! Futás előtt vagy után ne felejtsetek el ellátogatni sátrunkhoz, ahol szórakoztató játékok, táplálkozási tanácsadás és finom kóstolók várnak majd!


Tippek őszi kültéri családi programokhoz

  • Menjetek biciklizni! Hosszabb-rövidebb túrákat is szervezhettek, de mindig vegyétek figyelembe a gyerekek teljesítményét, vagy készüljetek olyan megoldásokkal, amik segítenek akkor is, ha a gyerekek elfáradtak. 
  • Kiránduljatok! Az őszi erdő sok izgalmas élményt tartogat. Gyűjtsetek terményeket, különleges faleveleket, amikből otthon csodás díszeket készíthettek.
  • Az is klassz megoldás, ha a túrát összekötitek egy olyan programmal, mint például a kisvasutazás vagy egy kalandpark. A kalandpark a gyerekek és felnőttek nagy kedvence. Ha még nem próbáltátok, mindenképp tervezd be egyik hétvégén!

Ha nem tudtok kimozdulni, jöjjön pár beltéri családi sportprogram:

  • Tornázzatok együtt, otthon! Hétvégén szuper napindító egy átmozgató családi torna. 15-20 perc mozgás felfrissít, aktív kezdést ad a pihenős hétvégének, és a jó hangulatot is biztosítja. A gyerekek pedig imádni fogják, hogy azt csinálhatják, mint a felnőttek.
  • Táncoljatok, ugráljatok! A délutáni kötetlen ugrándozás vagy tánc segít levezetni a napközben felgyülemlett feszültséget, és pozitív energiákkal tölt fel. Ez is sportnak számít, ha elég intenzíven csináljátok. smiley
  • Rendezzetek hullahopp versenyt! Ha nem vagy gyakorlott, ebben valószínűleg hamar leköröznek a gyerekek. Felnőtteknek remek gyakorlat a deréktájék megmozgatásához, az ott kialakult párnácskák ledolgozásához.

 

Nestlé tippünk
A sportoláshoz energiára van szükségünk, a Nestlé FITNESS gabonapehely termékcsalád  - mely B2-, B3-, B5-, B6- és B9-vitaminokat tartalmaz és teljes értékű zab hozzáadásával készül - ehhez kitűnő választás. Sportolás előtt egy órával egyél egy tál Nestlé FITNESS gabonapelyhet sovány tejjel vagy joghurttal, amelyet egészíts ki gyümölccsel és néhány szem olajos maggal. A családi programokon pedig mindig legyen nálatok a táskában egy Nestlé Fitness gabonapehely szelet!