Az egész családot és a barátaidat is leveszed majd a lábukról, ha saját készítésű csokoládéval kínálod őket.
Sokszor a megfelelő ajándék kiválasztása nem is olyan nehéz dolog, mint gondolnád. Főleg, ha olyannak szeretnél ajándékot adni, aki szereti a hasát. És a csokit! Mert akkor nincs más dolgod, mint készíteni pár trüffel golyót vagy marcipános bonbont. Vegyél hozzá egy szép dobozt, selyempapírt, és ezzel a gyönyörű csomagolással és a saját kezűleg készített ajándékkal máris levetted a lábáról a szerencsést. Ha pedig egyszerre nagyobb adagot készítesz, akár az egész baráti társaság karácsonyi meglepetéseit is kipipálhatod.
A csokoládékészítés legfontosabb része az alapanyagok kiválasztása, a siker ugyanis nagymértékben múlik azon, hogy milyen minőségű hozzávalókat használsz fel. Ha még soha nem próbáltál bonbont készíteni, először trüffellel kezdd! Viszonylag egyszerű a receptje és garantált a siker, az ízesítéssel játszva pedig rengeteg változatát elkészítheted.
20db
Hozzávalók
- 1 tábla étcsokoládé
- 180 ml tejszín
- 2-3 ek cukrozatlan kakaópor
Elkészítés
- Melegítsd fel 180 ml tejszínt, és olvaszd fel benne a darabokra tört étcsokoládét. Vigyázz, hogy ne forrjon fel, mert a csokoládé szerkezetének nem tesz jót a túl magas hőmérséklet.
- Ha szeretnéd ízesíteni, válassz valamilyen különleges aromát. Használhatsz narancshéjat, fahéjat vagy vaníliát és chilit is.
- Ha teljesen felolvadt a csoki, vedd le a tűzről és tedd fagyasztóba a krémet. Fontos, hogy hirtelen hűljön le, de vigyázz, hogy ne fagyaszd meg! Néha keverj egyet a krémen, így homogénebb állaga lesz. A massza akkor kész, amikor már nem tudod keverni, de még formázható, gyurmaszerű.
- Tegyél a belsejébe mogyorót vagy aszalt gyümölcsdarabokat.
- Az elkészült trüffel golyókat forgasd meg cukrozatlan kakaóporban.
20db
Hozzávalók
- 2 rúd marcipán
- 1 tábla étcsokoládé
Elkészítés
- A bevonathoz melegíts fel gőz fölött egy tábla étcsokoládét, és hagyd kicsit lehűlni annyira, hogy még folyékony legyen (ha nagyon forró, nehéz vele dolgozni).
- A marcipán darabokat egyenként mártsd bele az olvasztott masszába, majd tedd tálra, és hűtsd le őket a hűtőben.
- Amikor megdermedt a bevonat, egyenként csomagold szép, csillogó papírba, vagy tedd ízlésesen egy díszdobozba őket.