3 recept snidlingből

Életmód
snidling
Ha már kinőtt a gyerekekkel ültetett snidling, kóstoljátok meg!

A metélőhagyma amellett, hogy finom, számos pozitív élettani hatással bír. Érdemes rendszeresen fogyasztani.

A hagymafélék immunrendszert segítő hatásáról gyakran hallunk. A fokhagymához, vöröshagymához hasonlóan a metélőhagyma is tartalmaz olyan kéntartalmú vegyületeket, amelyeknek baktériumölő hatása van. Éppen ezért érdemes télen és a tavaszi megbetegedések időszakában gyakrabban fogyasztani a hagymaféléket, hiszen segíthetnek immunrendszerünknek a fertőzések elkerülésében, leküzdésében.

A metélőhagymát pedig még azok is kedvelik, akik amúgy ódzkodnak a hagymák csípősségétől. Intenzív illata és íze miatt számos étel - szendvicskrémek, levesek, saláták, mártások - kedvelt alapanyaga, amit még a gyerekek is biztosan szívesen megesznek.

Snidlinges túrókrém

túrókrém
A legegyszerább túrókrém, snidlinggel bolondítva.
4

Hozzávalók

  • 1 kis doboz tejföl
  • 10 dkg túró 
  • metélőhagyma felaprítva, ízlés szerint
  • só, bors ízlés szerint

Elkészítés

A hozzávalókat egyszerűen keverd össze, és kend a szendvicsre!

Metélőhagyma krémleves

Metélőhagyma krémleves
Isteni krémleves metélőhagymából.
4

Hozzávalók

  • 2 nagy csokor metélőhagyma felaprítva 
  • 2 ek vaj
  • 4 szelet szikkadt kenyér 
  • 6 dl víz
  • MAGGI Zöldségleveskocka
  • 2 dl tejszín
  • 2 tojássárgája
  • 5 dkg sajt 

Elkészítés

  1. Vágd le a kenyér héját, majd szeleteld kis kockákra. A kenyér kockákat egy lábasban, olvasztott vajon pirítsd meg. 
  2. Add hozzá a felaprított metélőhagymát, és még egy pár percig pirítsd. 
  3. Öntsd fel a forró vízből és a MAGGI Zöldségleveskockából készült alaplével, és lassú tűzön főzd össze. Botmixerrel pépesítsd krémesre.
  4. A tejszínt keverd el alaposan a tojássárgájával, és állandó kevergetés öntsd a levesbe. 
  5. Még egy percre tedd vissza a tűzhelyre, majd szórd bele a sajtot, és keverd addig, míg felolvad.

Érdemes egy kicsit intenzívebb ízű sajtot választani a levesbe, mint például egy finom brie, vagy akár egy enyhén füstölt sajt.

Penne snidlinges sajtszósszal

Penne snidlinges sajtszósszal
Dobd fel a sajtszószt egy kis snidlinggel.
2

Hozzávalók

  • 190 g penne vagy fusilli
  • 1 kis fej vöröshagyma felaprítva
  • 1 gerezd fokhagyma összezúzva
  • 2 ek olaj
  • 2 dl főzőtejszín
  • 10 dkg natúr krémsajt
  • 5 dkg gorgonzola
  • 1-2 csokor snidling felaprítva
  • 5 dkg dió feldarabolva
  • 1 ek MAGGI Sültkrumpli Fűszerkeverék

Elkészítés

  1. A tésztát forró, sós vízben főzd al dente-re, azaz éppen csak puhuljon meg, de ne legyen túl puha. Közben a diót száraz serpenyőben pirítsd meg, egy másik serpenyőben forró olajon fonnyaszd meg a felaprított vöröshagymát és az összezúzott fokhagymát. 
  2. Add hozzá a főzőtejszínt, a krémsajtot, a gorgonzolát, és a fűszerkeveréket, és főzd sűrű krémmé. 
  3. Add hozzá a snidlinget, keverj rajta párat, majd a szószt keverd össze a kifőtt tésztával.
  4. Tálaláskor szórd meg pirított dióval, és kevés friss snidlinggel.