A tápláló téli levesek nem csupán testünket, hanem lelkünket is felmelegítik. Míg a téli szezon gyakran kihívást jelenthet a szezonális alapanyagok szűkebb kínálata miatt, ezekkel a tippekkel és receptekkel változatosan készíthetsz az egészségtudatos étrendbe is beilleszthető, tápanyagokban gazdag zöldségleveseket.
Milyen téli szezonális zöldségből készíts levest?
Erre valószínűleg egyből rávágtad, hogy: sütőtök. Igen, a sütőtök krémleves a szezon egyik legnépszerűbb fogása, de érdemes kísérletezned akár a céklával is. A káposzta, a zeller, a burgonya és az édesburgonya, a gomba is tökéletes választás, ha leves alapanyagot keresel. Emellett ne feledd, hogy a sárgarépa nem csak húslevesbe kiváló, de fantasztikus krémleves alapanyag is.
A lista végére maradtak, pedig télen tényleg igazi jolly-jokernek számítanak a különböző hüvelyesek. Lencséből, babból vagy csicseriborsóból jobbnál jobb egytálételeket és persze leveseket főzhetsz.
Hogyan tedd változatossá a téli leveseket?
Ez igazából nem szezon függő. Ugyanabból az alapanyagból teljesen más karakterű levest készíthetsz attól függően, hogy mivel fűszerezed, milyen más alapanyagokkal párosítod, vagy épp milyen levesbetétet használsz.
Ne félj kísérletezni és saját ízlésedre szabni a recepteket, hogy minden tál leves egyedi és ellenállhatatlan legyen!
Ha megkívántál egy tál forró levest, de nem szeretnél főzőcskézni, a Maggi instant leveseket imádni fogod! Tudtad, hogy mivel a MAGGI termékek szárított összetevőkből készülnek, ezzel biztosítjuk a termékek eltarthatóságát, így nincs szükség tartósítószer hozzáadására sem?
Most pedig jöjjön két izgalmas, téli leves, amit kár lenne kihagyni.