Variációk egy olasz klasszikusra, ha te is pikánsan szereted

Étkezés
Variációk egy olasz klasszikusra - panna Arrabbiata
Egy pikáns tésztás fogás pont úgy, mintha egy olasz étteremben ennéd? Egyszerűbb, mint gondolnád!

Ugye te is ettél már olyan paradicsomos tésztát, ami annak ellenére, hogy látszólag az eredeti recept alapanyagaiból készült, távolról sem hasonlított az igazi, olasz trattoriákból ismert fogáshoz?

Mégis mi szükséges ahhoz, hogy a tésztád igazi olaszos ízvilágú legyen?  

  • Először is, az alapanyagok. Felejtsd el a tojásos tésztákat, és a sűrített paradicsomot! Használj durumlisztből készült tésztát, és vagy friss paradicsomot, vagy jó minőségű paradicsomszószt! 
  • Fontos, hogyan főzöd a tésztát! Pár dologra kell csak odafigyelni, a különbség azonban ég és föld! Tésztafőzési tippjeinkhez kattints korábbi cikkünkre! 

Jöhetnek a receptek? Ha szereted a pikáns, paradicsomszószos tésztát, akkor ezeket a recepteket imádni fogod. 

A legegyszerűbb penne all’arrabbiata

Étkezés
A legegyszerűbb penne all’arrabbiata
Ha van otthon egy csomag durumtésztád és egy üveg MAGGI Arrabbiata szószod, már csak 10 percre és korábbi tészta főzési tippjeinkre van szükséged, hogy megfőzd a tökéletes penne all’arrabbiata-t, azaz a pikáns, paradicsomos tollhegytésztát, ami az olasz konyha egyik legismertebb, és legnépszerűbb tésztaétele.
MAGGI üveges szószainkat napérlelte paradicsomból és a konyhádból jól ismert alapanyagokból készítettük, így pofonegyszerűen varázsolhatsz ízletes, mediterrán fogásokat az asztalra.
Így főzhetsz 4 egyszerű lépésből tökéletes, pikáns, paradicsomos tésztát.

Gazdagítsd a tésztát friss hozzávalókkal! A legegyszerűbb receptet is változatossá teheted, ha alkalmanként módosítasz az összetevőkön. A penne all’arrabbiata például fantasztikusan finom, ha teszel bele sült padlizsán kockákat, vagy cukkinit, esetleg gombát. Kipróbálod?

Sütőben sült pikáns tészta

Étkezés
Sütőben sült pikáns tészta
Ha tovább fokoznád az élvezeteket, a penne all’arrabiata tésztát süsd tovább a sütőben! Így még jobban összeérnek az ízek, az olvadt, kissé megpirult sajt a tészta tetején pedig még különlegesebbé teszi.

Ha még izgalmasabbá tennéd ezt az olasz klasszikust, keverj hozzá pirított bacont is!