Étkezés
Egy pikáns tésztás fogás pont úgy, mintha egy olasz étteremben ennéd? Egyszerűbb, mint gondolnád!
Ugye te is ettél már olyan paradicsomos tésztát, ami annak ellenére, hogy látszólag az eredeti recept alapanyagaiból készült, távolról sem hasonlított az igazi, olasz trattoriákból ismert fogáshoz?
Mégis mi szükséges ahhoz, hogy a tésztád igazi olaszos ízvilágú legyen?
- Először is, az alapanyagok. Felejtsd el a tojásos tésztákat, és a sűrített paradicsomot! Használj durumlisztből készült tésztát, és vagy friss paradicsomot, vagy jó minőségű paradicsomszószt!
- Fontos, hogyan főzöd a tésztát! Pár dologra kell csak odafigyelni, a különbség azonban ég és föld! Tésztafőzési tippjeinkhez kattints korábbi cikkünkre!
Jöhetnek a receptek? Ha szereted a pikáns, paradicsomszószos tésztát, akkor ezeket a recepteket imádni fogod.
Gazdagítsd a tésztát friss hozzávalókkal! A legegyszerűbb receptet is változatossá teheted, ha alkalmanként módosítasz az összetevőkön. A penne all’arrabbiata például fantasztikusan finom, ha teszel bele sült padlizsán kockákat, vagy cukkinit, esetleg gombát. Kipróbálod?
Ha még izgalmasabbá tennéd ezt az olasz klasszikust, keverj hozzá pirított bacont is!