Tartsd magad formában a várandósság alatt! 

Életmód
Terhesség és mozgás
A helyes táplálkozás mellett ezekre is érdemes odafigyelned, hogy jó közérzeted és fitt formád a terhesség alatt, szülés után is megmaradjon. 

A várandósság elég hosszú idő és kiváló alkalom arra, hogy olyan szokásokat alakíts ki jó közérzeted és egészséged érdekében, melyeket akár hosszútávon is tartani tudsz. 

Cikksorozatunk korábbi részében részletesen foglalkoztunk a táplálkozást érintő kérdésekkel, most beszéljünk egy kicsit a mozgásról és a közérzetedet befolyásoló lelki tényezőkről! 

Vágj neki fitten a terhességnek! 

Már a babatervezés pillanatában gondold végig mit tehetsz annak érdekében, hogy a tested a legjobb formában fogadja a várandósságot. A rendszeres mozgás, a kiegyensúlyozott, megfelelő mértékű táplálkozás mind azok közé a tudatos, jó döntések közé tartoznak, amivel felkészítheted szervezeted a nagy kalandra. Ha pedig ezek a jó szokások már napi rutinod részei, folytasd őket ameddig csak lehet! 

Maradj aktív! 

Nem minden terhesség teszi lehetővé, hogy kismamaként intenzívebb mozgásformákat válassz – gondolj csak a hasfájásra, hányingerre, hátfájásra. Ne hidd azonban azt, hogy a várandósság visszatarthat attól, hogy valami újat próbálj ki. Az úszás, a kismamajóga és általában az izmok lazítását, nyújtását segítő kíméletes mozgásformák neked is igazán testhezállóak lehetnek. Napi fél óra sétával sokat tehetsz jó közérzetedért.
Ne felejtsd el, hogy nem vagyunk egyformák! Ha szeretnéd folytatni korábban megszokott edzésprogramodat, mindenképpen kérd ki orvosod, védőnőd tanácsát, hiszen kismamaként a legfontosabb az egészséged, és a babád biztonsága. Ha zöld lámpát is kapsz, akkor is hallgass a testedre.  

Lazíts! 

A várandósság alatt biztos Te is számtalan dolgon aggódsz. A boldog és sikeres várandóssághoz azonban fontos, hogy lelkileg is kiegyensúlyozott legyél. Találd meg azokat a technikákat, amik a leginkább segítenek abban, hogy lelkiállapotod nyugodt, békés legyen és magabiztosnak érezd magad. Sétálj sokat a friss levegőn, olvass egy jó könyvet! Jógázz! Hallgass zenét – A kisbabád is szeretni fogja! De mindenekelőtt: Koncentrálj a pozitívumokra!

Élj az adottságaiddal! 

A tested kincs, vigyázz rá a terhesség előtt, alatt és után is! A várandósság kiváló alkalom arra, hogy megismerd önmagad, a tested válaszait. És bár általános csodareceptek nem léteznek, ha szerencsés adottságokkal vagy megáldva és nem gyötörnek a terhességi tünetek, ne ülj a babérjaidon, élj a lehetőséggel! Tartsd magad aktívan, figyelj a táplálkozásra és a megfelelő folyadékbevitelre.

Tudtad, hogy a székrekedés a terhesség egyik leggyakoribb velejárója  a reggeli rosszullét és a szagokkal szembeni túlérzékenység mellett? A bélmozgás helyreállításában a mozgás és a megfelelő étrend is tud segíteni. Ha azonban egy kis extra segítségre van szükséged, próbáld ki 100%-ban növényi eredetű vízoldékony rostot tartalmazó, por állagú OptiFibre® termékünket, amely teljes mértékben feloldható ételekben és italokban anélkül, hogy azok ízét és állagát megváltoztatná. Segíti a bélműködés helyreállítását, és újra egyensúlyba hozza, szabályozza azt. Hosszú távon is biztonságosan alkalmazható, terhesség alatt és a szoptatás során is. 
Sokoldalú felhasználhatósága és természetes növényi eredete lehetővé teszi, hogy a napi étkezési rutin részeként járuljon hozzá az egészséges bélflóra egyensúlyához és kínáljon – nem csak tüneti megoldást – az emésztési panaszokra.  

Tudj meg többet weboldalunkon: www.optifibre.hu 
OptiFibre® termékünket keresd a gyógyszertárakban. 
OptiFibre® speciális gyógyászati célra szánt élelmiszer bélmotilitási zavarok (székrekedés, hasmenés, irritábilis bél szindróma) diétájában. 
Fontos figyelmeztetés: orvosi ellenőrzés mellett alkalmazható. Gyermekeknek 3 éves kortól adható. Kizárólagos tápanyagforrásként nem alkalmazható.