Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Ropogós csirkeszárnyak helyett próbáld ki ezt az ellenállhatatlan vegetáriánus finomságot!

A legegyszerűbb gombás recept

Új év, új lasagne, cukkinivel

Ha szereted az olaszos ízeket, de visszavennél a tésztafogyasztásból. Ha szeretnél több zöldséget fogyasztani. Ha szívesen kísérletezel új receptekkel. Akkor: cukkini lasagne!

Természetesen nem lesz teljesen olyan, mint a hagyományos lasagne, de ez valami egészen különleges! 
Biztos te is láttad már, hogy a cukkinit lehet használni tészta „helyettesítésre”. Spagetti helyett paradicsomszósszal szuper cukkinispagettit készíthetsz, de nagyon finom a tortilla cukkiniből vagy a cukkini pizza is. Ezek után már nem is okoz olyan nagy meglepetést, hogy kiváló lasagne-t is lehet cukkiniből készíteni. 

Összeállítani szinte gyerekjáték, azonban érdemes időt szánni rá, hogy a paradicsomos raguban jól „összeérjenek” az ízek. Jó hír viszont, hogy nem kell végig fölötte állnod, amíg készül, tudsz foglalkozni a családdal, vagy akár megnézhetsz egy részt a kedvenc sorozatodból smiley

Cukkinis lasagne

Hozzávalók 4 főre
4 db közepes cukkini
A szószhoz
50 dkg darálthús (lehet alacsony zsírtartalmú sertés vagy marha is)
2 ek olaj
1 fej vöröshagyma felaprítva
1 gerezd fokhagyma összezúzva
2 db sárgarépa lereszelve
1 db kisebb zellergumó apró kockákra vágva
2 MAGGI Bazsalikomos - fokhagymás üveges szósz
só, bors ízlés szerint
20 dkg mozzarella 
15 dkg parmezán


A besamelhez
7 dl tej
60 g vaj
60 g liszt
só, fehér bors, szerecsendió ízlés szerint

  1. A felaprított vöröshagymát pirítsd meg olajon.
  2. Közben reszeld le a sárgarépát, kockázd fel a zellergumót, majd, ha a hagyma már üvegesre párolódott, akkor az összezúzott fokhagymával együtt dobd rá őket.
  3. Ha a zöldségek kicsit összeestek, akkor mehet a hús is a serpenyőbe. Sózd, borsozd, hagyd őket párolódni. Ha elpárolgott a lé, akkor add hozzá a MAGGI Bazsalikomos-fokhagymás üveges szószt.
  4. Fedő alatt lassú tűzön főzd kb. 30 percet, időnként keverj rajta egyet.
  5.  A besamelhez olvaszd fel a vajat egy lábasban és tedd bele a lisztet. Kicsit futtasd meg, de ne hagyd, hogy megbarnuljon, majd apránként, fokozatosan add hozzá a tejet. Folyamatosan kevergesd, hogy csomómentes legyen, és ne égjen oda. Közben add hozzá a fűszereket is. Addig főzd közepes lángon, amíg el nem kezd sűrűsödni. Ha már krémes az állaga, vedd le a tűzről, hagyd hűlni.
  6. A cukkíniket alaposan mosd meg és krumplihámozóval vágd őket hosszanti irányban, vékony szeletekre. 
  7. Egy pár csepp olajjal vékonyan kikent, mélyebb hőálló tálba rétegezd a lasagne-t így: cukkini, húsos ragu, parmezán, besamel és így tovább. A tetejére besamel és szeletelt mozzarella kerüljön.
  8. Ha összeállt, akkor mehet a 180 fokra előmelegített sütőbe, ahol kb. 40 perc alatt szép aranybarnára sül a teteje.